Пропускане към основното съдържание

Сити е на полуфинал след голяма драма

Манчестър Сити продължава към полуфиналите в Шампионската лига, след като реваншът с Атлетико Мадрид на "Уанда Метрополитано" завърши без голове - 0:0.  

В битка за място на финала "гражданите" ще се изправят срещу Реал Мадрид, който отстрани Челси на 1/4-финалите.

В края на двубоя се разиграха грозни сцени, след като Фил Фодън бе фаулиран от Фелипе, а Стефан Савич отиде до лежащия на терена английски национал, за да го избута. Това вбеси Зинченко, след което настана меле край тъч линията.

В първите минути Атлетико Мадрид се опита да приложи домакински натиск, като още във 2-ата минута защитата на Сити трябваше да пресича подаването към Жоао Феликс. Три минути след това Феликс се опита да намери Ренан Лоди, но играчите на Сити отново се справиха.

В 10-ата минута Де Бройне центрира от корнер, но изстрелът на Джон Стоунс, отправен с глава, мина над вратата. В следващите минути "гражданите" В 27-ата минута Де Бройне стреля от воле, но Рейналдо бе на пътя на шута на белгиеца и топката излезе в корнер. Три минути след това изстрел на Илкай Гюндоган се отби в страничния стълб.

Атлетико отправи първия си удар в 35-ата минута, когато Кондогбия стреля, но топката рикошира в играч на гостите и не затрудни Едерсон.

Мадричани започнаха по-активно втората част. В 47-ата минута Антоан Гризман преодоля няколко човека в наказателното поле, но изстрелът му в крайна сметка бе блокиран от играч на Сити. В 65-ата минута Гризман опита да намери съотборник в наказателното поле, но Кайл Уокър уверено си спря топката на гърди и върна към Едерсон.

В 70-ата минута Родриго де Пол получи страхотен пас в наказателното поле, но стреля на сантиметри встрани от вратата. Натискът на Атлети продължи, като в 77-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, но такава нямаше.

В 82-ата минута Рияд Марез центрира от свободен удар в наказателното поле, но Фелипе с глава изчисти топката. В 88-ата минута напрежението между двата отбора ескалира. Фелипе фаулира Фоудън, а докато английският национал лежеше на тревата Стефан Савич отиде при него да го бута, което доведе до гневна реакция и от съотборника му Олександър Зинченко.

Стефан Савич, който дръпна за косата Джак Грийлиш получи жълт картон, но Фелипе бе изгонен след втори такъв.

В осмата минута на добавеното време Едерсон реагира брилянтно при изстрел на Караско от пряк свободен удар. В 102-ата минута стражът на Сити отново успя със страхотно спасяване да запази вратата си без гол след изстрел на Анхел Кореа.

Атлетико Мадрид - Манчестър Сити 0:0

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.