Пропускане към основното съдържание

МЕЧТАН ФИНАЛ: ЦСКА - Левски (ВИДЕО)

Левски успя да победи с 3:2 Лудогорец в драматичен първи 1/2-финал в Купата на България! "Сините" губеха до 53-та минута с 1:0, но направиха пълен обрат. Дузпа в 92-та минута донесе равенство 2:2, но драматичен развой и нов наказателен удар, този път в полза на "сините", донесе победата в Разград.


Левски започна по-активно срещата. Още във втората минута Велтон проби по лявото крило, намери Филип Кръстев, който пусна към Илиян Стефанов. Той стреля от точката за дузпата, но Симон Слуга успя да спаси с крак.

Три минути по-късно Кирил Десподов центрира добре към Оливие Вердон от ъглов удар, а защитникът с глава стреля в аут.

В 6-ата минута Мануел Шоу и Симон Слуга не се разбраха. Илиян Стефанов натисна Шоу и намери Билал Бари, който подаде към Велтон на празна врата, бразилецът реализира, но се оказа, че Бари е бил в засада и попадението бе отменено.

Лудогорец обаче поведе в 11-ата минута. Мануел Шоу напредна през средата на терена, намери Кирил Десподов, който видя, че Пламен Андреев е оголил десния си ъгъл и с прекрасен изстрел от дистанция успя да открие резултата.

Десет минути по-късно Цунами опита късмета си от пряк свободен удар от далечна дистанция, но Симон Слуга спаси без проблеми.

В 28-ата минута Алекс Сантана спря топката за Каули, който стреля от движение, но топката излезе в аут.Четири минути след това Левски получи ъглов удар, стигна се до разбъркване, топката падна на волето на Драган Михайлович, който не се поколеба и ведната стреля, но Слуга успя да покаже добър рефлекс и изби.


В 44-ата минута Цунами центрира добре към своя сънародник Велтон, но той не прецени добре отскока си и не успя да направи добър контакт с топката, като я прати в аут.

Втората част започна по-добре за домакините. В 47-ата минута Филип Кръстев бе принуден да изчисти в ъглов удар. При последвалото изпълнение Десподов сложи топката на главата на Сотириу, който не успя да я насочи по най-добрия начин и я прати в аут.

Левски отговори с опасен пробив на Велтон, който опита да центрира, но подаването му се превърна в удар, който бе спасен от Симон Слуга.

Левски достигна до изравнително попадение в 52-ата минута! Велтон стреля мощно по диагонала, Симон Слуга изби неубедително, топката падна на левия крак на Драган Михайлович, който стреля от воле и намери мрежата на хърватския страж.

В 56-ата минута натискът на Левски продължи. Велтон получи топката на границата на наказателното поле и стреля към близкия ляв ъгъл, но Симон Слуга изби в пореден корнер. След изпълнението му Сонко Сундберг свали топката към Билал Бари, който от около метър на празна врата не сбърка и реализира за 1:2.

След 20-минутно затишие Спас Делев проби отдясно, пусна към Доминик Янков, който центрира, Драган Михайлович изчисти неубедително и прати топката в краката на Делев, който стреля от воле, но Пламен Андреев изби в ъглов удар.

Преди изпълнението му се стигна до разправия между Антон Недялков и Хосе Кордоба в наказателното поле, като след спречкването и двамата получиха жълти картони, които бяха втори за тях и така двата тима останаха с по 10 души.

Малко преди добавеното време на срещата да изтече Пиерос Сотириу получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля, топката се удари в Патрик-Габриел Галчев и срещна ръката на Цунами. След дълго преразглеждане с ВАР Ивайло Стоянов посочи бялата точка в 92-ата минута. Зад топката застана Сотириу, който реализира, макар Пламен Андреев да хвана ъгъла.

"Сините" също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар шест минути по-късно, след като при удар на Драган Михайлович топката срещна ръката на Игор Пластун. Зад топката застана Георги Миланов, но изпълнението му бе спасено от Слуга. Хърватинът не бе стъпил с двата крака на голлинията и страничният съдия назначи повтаряне на изпълнението. Този път Марин Петков стреля и реализира.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция.