loading...

вторник, 10 декември 2019 г.

Крадец и изнасилвач управлява нашите 3,5 млрд. лв. в Здравната каса

Крадец и изнасилвач управлява нашите 3,5 млрд. лв. в Здравната каса. Назначеният от ГЕРБ директор на НЗОК Глинка Комитов има две наказателни присъди. На 20 юли 1977 г. в Плевен осъждат тогавашния студент по медицина на една година затвор с 3 години изпитателен срок. Членът, по който е наказан е за изнасилване.

А в конкретния случай става дума за изнасилване на МАЛОЛЕТНО МОМИЧЕ. Глинка влиза в затвора, откъдето е освободен предсрочно само след 5 месеца. Според вестник "Уикенд", който извади документите, доказващи Комитов като рецидивист, вероятно той е подписал с Държавна сигурност декларация за сътрудничество и това му е помогнало не само в конкретния случай, а и по-късно. Иначе как да си обясним, че при соца, където моралният облик е от първостепенна важност, на него е позволено не само да продължи, но и да завърши обучението си.

През 1983 г. той е съден и осъден за кражба. Уикенд разкрива, че става въпрос за облаги не откъде да е, а от сиропиталище – дом Майка и дете. Въпреки че делото е вписано като Наказателно от общ характер, дали заради могъщ тъст или по друга причина, но лекарят рецидивист се отървава само с административно наказание – глоба в размер на 350 лв. Така приключва делото на 21 октомври 1983 г. Изходът е сензационен, тъй като при строгата соцсистема, когато човек се е превърнал в рецидивист, е невероятно присъдата му за второ престъпление да бъде по-лека от първата. В 100% от случаите тя е по-тежка.
Той успява да изчисти тъмното си минало след 1989 г. През 90-те години отново е разследван – този път за източване на средства в Пловдивската болница, в която е станал началник. Причината да няма последствия е, че се ползва с гръб от СДС. 
Сините го издигат чак до зам.-управител на Касата. Името му нашумява и по царско време, когато е замесен в скандал с луксозни автомобили, поднесени в подарък на шефовете на НЗОК, сред които е. Незнайно защо разследването е стопирано през 2007 г. След това като шеф на Втора градска болница, където работи сестрата на Борисов. Там ревизия доказва нередности със закупуване на апаратура за 12,6 млн. лв.

На 12 март 2015 г., ГЕРБ внася кандидатурата му и Глинка Комитов е определен за нов управител на НЗОК с гласовете на партията на Борисов, на РБ, на ПФ, БДЦ и АБВ.

11 коментара :

 1. Колкото по голем престъпник си толкоз е по меродавно да станеш политик и фактор в тази територия не е случайно 1 в държавицата ни доказан контрабандист крадец, какви да са му подчинените!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Реда при съвременните политуци е, първо стават престъпници, крадци, убийци, фалшификатори, доносници, мафиоти,рекетьори, "Охранители", спечелват милиони, купуват си избираеми позиции в листите на някоя партия с няколко милиона, стават политици, крадат за живо и за умрело, връщат си дадените милиони за купуването на депутатското място, и продължават с далаверите, с кражбите, с подкупите, с изнудванията, с рекета, със заплахите, стават милиардери, купуват си съдии и прокурори, и са недостижими от законите и съда!

  ОтговорИзтриване
 3. Цялата държавата е в техни ръце. А реването из Нета и протестите гаф по гаф са напълно безобидни, дори са полезни за тях – гафовете им са безброй, излизат малко хора, не успяват и… се ОБЕЗВЕРЯВАТ. Чакат да заглъхне поредният вопъл и все така да им ревем гаф по гаф за подаяния! Да измислим ДРУГО, да призовем хората да си поискат ДЪРЖАВАТА – ПРАВА да решаваме сами, когато избраните да ни служат ни ПРЕДАВАТ - преди партиите, като граждани! Ето - да раздаваме такива призиви да се свърваме за всенародно действие, когато се наложи! Поотделно не става. Ако искате, ще ви изпратим. http://directdemocracy21c.eu/2018/08/28/%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/

  ОтговорИзтриване
 4. Това е държавата на абсурдите, на престъпниците с власт и на неграмотните им началници!!!

  ОтговорИзтриване
 5. Къде са разследващите журналисти , прокуратурата ?

  ОтговорИзтриване
 6. Гнило, много гнило - като цялата система...

  ОтговорИзтриване
 7. Трепанация и кастрация или 9мм..

  ОтговорИзтриване
 8. ЗАЩО СЕ ИЗНЕНАДВАТЕ.....НАЙ ЛЕСНО СЕ КОМАНДВАТ И КОНТРОЛИРАТ ПОДОБНИ ЛИЧНОСТИ !!!...ТОВА НЕ Е СЛУЧАЙНО ....НАЛИ ?!?!

  ОтговорИзтриване