Пропускане към основното съдържание

Кьолн укроти „биковете“

РБ Лайпциг не успя да вкара на Кьолн и двубоят от 13-ия кръг на Бундеслигата между двата отбора завърши наравно 0:0.

През по-голямата част от срещата „биковете“ контролираха събитията на терена, но така и не успяха да се възползват от превъзходството си, за да стигнат до крайния успех. При евентуална победа Лайпциг щеше да оглави, макар и временно, класирането в германския шампионат.

След ремито тимът остава втори с 28 точки, наравно с Байер Леверкузен и с точка преднина пред Байерн Мюнхен. Баварците гостуват на Леверкузен в късния мач от програмата.

Още в 3-ата минута домакините от Лайпциг успяха да отбележат във вратата на Кьолн, но след намеса на ВАР попадението бе отменено заради засада.

В 10-ата минута Норди Мюлер бе намерен в наказателното поле, но ударът му премина покрай вратата.

Четвърт час по-късно Амаду Айдара получи шанс да изведе напред в резултата домакините, но изпълнението му безкрайно неточно.

Най-добрата голова възможност за Кьолн се откри в 40-ата минута, когато Доминик Дракслер проби в наказателното поле и стреля, но топката премина на сантиметри встрани от страничния стълб на вратата.

В началните минути от втората част Лайпциг трудно градеше своите атаки. В 62-рата минута шут на Ондрей Дуда бе спасен от Петер Гулаши.

С напредването на времето „биковете“ опитаха да натиснат своя опонент, но Кьолн бе добре подреден и не оставяше много празни пространства. В самия край гостите за малко да отмъкнат победата, но за късмет на Гулаши, топката премина покрай вратата му. Стражът на РБ Лайпциг бе хванат неподготвен при удар от границата на наказателното поле и само изгледа топката, която излезе в аут.

Ето и резултатите от другите срещи:

Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт 0:2

Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 1:2

Майнц – Вердер Бремен 0:1

Шалке – Арминия Билефелд 0:1

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.