Пропускане към основното съдържание

Големият Левандовски прекърши Байер (Л)

Байерн (Мюнхен) успя да направи пълен обрат и да победи Байер (Леверкузен) в лудо немско дерби тази вечер. "Баварците" изоставаха в резултата още след 14-та минута, но геният на Робърт Левандовски отново изведе шампионите до успеха.

Още в началото домакините допуснаха грешка в защита, което позволи на Серж Гнабри да се устреми напред към наказателното поле, но Александър Драгович все пак успя в последния момент да изчисти в корнер.

„Аспирините“ обаче наложиха своето превъзходство в следващите минути и това даде резултат в 14-ата минута. Надием Амари центрира от корнер на границата на наказателното поле, където Партик Шик намери отлично топката и с удар от воле отбеляза красиво попадение в горния десен ъгъл на Мануел Нойер – 1:0.

В 28-ата минута Шик бе изведен сам срещу Мануел Нойер и отбеляза във вратата му, но бе вдигнат флага за засада. Ситуацията бе прегледана със системата ВАР, която потвърди решението.

Две минути по-късно Муса Диаби получи пред наказателното поле и стреля силно, но Никлас Зюле блокира. На повторенията се видя, че бранителят, падайки на земята, отби топката с ръка, но ситуацията не бе разгледана със системата ВАР.

В 32-ата минута се наложи да бъде извършена смяна в състава на „баварците“. С контузия терена напусна Кингсли Коман, а на негово място се появи Лерой Сане.

Макар че Байерн не правеше нищо в атака, все пак успя да изравни две минути преди края на първата част с първия си точен в мача. Влезлият преди малко Сане подаде на Томас Мюлер на десния фланг, а германецът центрира в наказателното поле, където Джонатан Та и вратарят Лукас Храдецки се сблъскаха в борба за топката, която стигна до Роберт Леванодвски, а полякът на празна нямаше как да сбърка - 1:1.

В 61-ата минута Амири шутира силно извън наказателното поле, но право в ръцете на Нойер, който първоначално се подхлъзна, но все пак улови топката.

Пет минути след това Байерн пропусна чудесна възможност за второ попадение. Мюлер изведе отлично отляво в наказателното поле на скорост Гнабри, който стреля по диагонала, но Храдецки показа отличен рефлекс и с една ръка изби в ъглов удар. 

Малко след това на терена за „баварците“ се появиха Джошуа Кимих и Джамал Мусиала, които замениха Корентен Толисо и неубедителния Лерой Сане, който се появи през първото полувреме на мястото на контузения Коман. За "аспирините" Карим Демирбай пък смени Леон Бейли.

Късметът покри „аспирините“ в 79-ата минута, когато силен удар на Джамал Мусиала се отби в дясната греда на Храдецки. Така се стигна до третата минута на продължението. Тогава Кимих намери в наказателното поле Левандовски, който стреля, топката се отби от защитник на "аспирините" и влетя във вратата на Храдецки. 

Така Байерн събра 30 точки и излезе на първото място в Бундеслигата, а Байер остава втори с 28.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.