Пропускане към основното съдържание

Жълтите павета се разместиха за пореден път

Отново може да се наложи пренареждане на жълтите павета в София. За това сигнализират от Столична община.

Оказва се, че на места настилката пропада и се е разместила. Забелязва се и отваряне на фуги.

Макар и при втория ремонт на жълтите павета да бе използвана нова технология, тя отново не сработи. Паветата бяха сортирани предварително, а през десет метра се слагаха метални винкели. Дефектите обаче вече са видими.

Бившите управляващи от ГЕРБ обясниха, че за ремонта в засегнатия участък не е платено на фирмата изпълнител, а новият кмет може да наложи неустойки в размер на 5 млн. лв. Припомниха и че от Националния институт за недвижимо културно наследство не са одобрили идеята за полагане на смола във фугите и така се е стигнало до технологията с метални профили.

"Консултирал съм се с експертите и те са на мнение, че заради дъждовете и заради трафика, около металните шини се е получило пропадане заради слягането на пясъка. Затова е добре да се помисли за нов вариант със смола и всяко едно паве да си има свое гнездо", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Фирмата изпълнител ще бъде глобена, заяви общинският съветник от ПП-ДБ (Спаси София) Стефан Спасов. Нова технология на редене обаче нямало да има. Според него най-вероятно ще е необходимо да бъдат премахнати металните профили, които в момента създават проблем за настилката.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.