Пропускане към основното съдържание

Фолиото прикриващо бомбата за Кримския мост е правено в България

Експлозивите за Кримския мост са били поставени в ролки фолио, което е българско производство,

съобщава сайтът www.kp.ru.

Ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин докладва на Владимир Путин, че без съмнение терористичният акт на Кримския мост е инсцениран от украинските специални служби. Освен това на различни етапи от подготовката в него са участвали граждани на Русия и чужди държави.


"Вече установихме маршрута на камиона, където е станала експлозията. Това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодар. Установени са превозвачите. С помощта на оперативни служители на ФСБ беше възможно да се идентифицират заподозрени сред онези, които биха могли да подготвят терористичен акт", подчерта Бастрикин.

Според уебсайта KP.RU в операцията са участвали две тежки коли. Схемата за доставка е била следната. Товарът - 22 палета фолио, по 9 ролки всяка (един палет тежи около тон) пристигна по море в грузинското пристанище Поти от България. Клиентът е гражданин на Украйна. След това е натоварен на камион с чуждестранни номера, шофьорът комуникира с клиента чрез WhatsApp.

 

От Поти камионът отива в Армения, където товарът е оформен съгласно правилата на Митническия съюз. Това е типичен, неподозрителен маршрут за шофьори на камиони, пътуващи до Русия - след това колата влиза на територията на Руската федерация през ГКПП Верхни Ларс. 

 

Крайната точка е била град Армавир, където палетите са били претоварени на друг камион, който тръгна към Крим.

От Поти камионът отиде в Армения, където товарът беше оформен съгласно правилата на Митническия съюз - казват, че това е типичен, неподозрителен маршрут за шофьори на камиони, пътуващи до Русия - след това колата влезе на територията на Руската федерация през ГКПП Верхни Ларс. Тази, през която някои руснаци бягат в Грузия от мобилизация. Крайната точка беше град Армавир, където палетите бяха претоварени на друг камион, който тръгна към Крим.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.