Пропускане към основното съдържание

Нова кошмарна страница за Левски - отпадна от Хамрун след дузпи

„Сините“ отпаднаха от малтийския Хамрун Спартанс, след като загубиха с 1:2 домакинството си на „Герена“ и бяха елиминирани с 2:5 при изпълненията от бялата точка.

Столичани могат да съжаляват, защото удариха греда преди почивката, а в 91-ата минута изравниха и бяха на секунди от продължаване напред, ала допуснаха нелеп гол и в крайна сметка европейската им одисея приключи още в квалификациите.

ДУЗПИ

Винисиус Фрейтас стреля с левия краг и ГОЛ - 0:1

Марин Петков стреля и изпраща вратаря в другия ъгъл ГОЛ - 1:1

Люк Монтебейо стреля и с лекота отбеляза ГОЛ - 1:2

Вандерсон Цунами стреля лошо и вратаря СПАСИ - 1:2

Матю Гуилаумиер стреля силно, топката мина близо но Ники Михайлов, но  ГОЛ - 1:3

Филип Кръстев стреля лошо и вратарят СПАСИ - 1:3

Матео Феделе стреля и Николай Михайлов СПАСИ, съдията обаче даде знак дузпата да бъде изпълнена отново, а след това Хеделе отбеляза - 1:4

Още в 90-ата секунда Левски пропусна златен шанс. Велтон влезе в наказателното поле, влезе сам срещу вратаря и стигна почти до левия стълб. Той подаде към Роналдо, който обаче се размина с топката, която подскочи на футболиста.

Малко след пропуска гостите получиха два жълти картона в рамките на секунди - Бйеличич и Корболан бързо бяха предупредени официално.

В 7-ата минута последователно сбърката Филип Кръстев и Жереми Петрис и гостите стигнаха до изпълнение на ъглов удар. След късо изпълнение и последвало центриране атаката завърши с удар, но твърде встрани от вратата.

Гостите от Хамрун няколко пъти успяха да отнемат топката и да тръгнат на контраатаки към вратата на Левски без да застрашат сериозно Николай Михайлов.

В 17-ата минута Левски стигна до първи ъглов удар. Жереми Петрис опита центриране, но защитник протегна крак и топката излезе извън пределите на терена. След изпълнението не се случи нищо, гостите опитаха контраатака, но Хосе Кордоба отне топката и опита удар, като уцели вратата, но шутът бе слаб и попадна във вратаря.

През първите 20 минути Левски опита повече атаки към вратата на съперника, докато гостите изчакват на контраатака. След първия пропуск още в 90-ата секунда "сините" не успяха да създадат повече чисти голови положения в тази част на двубоя.

В 22-ата минута гостите направиха грешка при изнасянето на топката. Краев отне топката, пусна към Велтон, който стреля, но вратаря спаси.

След 6 минути Левски създаде още едно добро положение. Велтон влезе в наказателното поле и отново потърси пас, но не сполучи.

В 35-ата минута Цунами стреля с глава, след пас на Краев, но вратарят изби. Това бе едно от чистите голови положения за "сините".

В 38-ата минута Адриан Краев стреля от дистанция, но не затрудни стража на гостите.

След още няколко минути игра "сините" направиха добра атака Билал Бари центриря отдясно, Цунами стреля с глава, но в аут.

Малтийците направиха добра атака в 43-ата минута, Корболан стреля, но изпрати топката в аут.

Второто полувреме започна без промени в двата състава.

След 3 мунити игра се създаде напрежение в наказателното поле на Левски, след която се стигна до ъглов удар за гостите. Последва медицинска помощ за Николай Михайлов, който изпитваше болка в лятата ръка. След изпълнението се стигна до удар от страна на футболист в червено, който обаче бе блокиран.

Последваха две много добри атаки за Левски, при които обаче не се стигна до завършващ удар.

В 54-ата минута Краев влезе мощно в наказателното поле, стигна почти до аутлинията, центрира, но топката излезе в тъч.

Левски продължава да има повече атаки и да създава по-интересни положения, но не успяпа да отправи завършващ удар.

В 75-ата минута гостите направиха добра контраатака. Елвис Машике получи дълга топка зад защитата, но Хосе Кордоба се справи със ситуацията и изби топката.

Гостите стигнаха до гол в 77-ата минута. След центриране отляво топката стигна до волето на Матю Гуилаумиер, който стреля, Михайлов първоначално спаси, но след това футболистът на Хамрун стигна до топката и я вкара между краката му в мрежата за 0:1.

След гола мачът стана изключително отворен. Левски тръгна в атака, а гостите започнаха да дебнат на контри.\

В 89-ата минута Левски центрира от пряк свободен удар и след него се стигна до ъглов удар. След центрирането на Филип Кръстев топката излезе от наказателното поле и се стигна до далечен шут на Патрик-Габриел Галчев и топката излезе в нов ъглов ъгъл.

При неговото изпълнение Левски изравни. Филип Кръстев центрира топката и на втора греда Вандерсон Цунами с глава я вкара в мрежата - 1:1.

"Сините" обаче явно прекалено много се съсредоточиха в празненствата и проспаха изпълнението на център от страна на гостите. Веднага след изпълнението на центъра топакта бе насочена към Додо, Николай Михайлов направи безобразна грешка, като излезе неразчетено, не успя да се ориентира, Додо овлавя и я върна към Раян Камензули, който с мощен удар я прати под гредата за 1:2.

В началото на първото продължение гостите направиха интересна атака. Топката бе изпратена към Муса Соу, но Николай Михайлов излезе и изби в тъч. Само секунди по-късно малтийците създадоха още едно чисто голово положение. Елвис Машике бе изведен зад защита, но стреля в аут.

В 94-ата минута Цунами стреля от границата на наказателното поле, но изпрати топката в аут.

Малко преди края на мача голяма част от осветлението на "Георги Аспарухов" отказа. Това накара съдията да предупреди домакините, че ако не бъде оправено осветлението може да прибере двата отбора в съблекалнята.

С течение на времето и двата отбора започнаха да показват, че са уморени и грешките зачестиха.

В 103-ата минута Велтон влезе в наказателното поле и опита да си изпроси дузпа, но реферът прецени, че има симулация и му показа жълт картон.

В 109-ата минута Филип Кръстев изпълни добре пряк свободен удар, а вратарят изби в корнер, след който обаче не се случи нищо сериозно.

Минута по-късно Хамрун пропусна чисто голово положение. След центриране отляво топката стигна до Додо, който обаче не успя да уцели добре топката и тя излезе в аут.

В заключителните минути Левски наложи по-плътен натиск спрямо съперника.

В 122-ата минута гостите създадоха интересно положение и Левски се размина с гол във вратата си.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.