Пропускане към основното съдържание

Адът е на земята

Сера Пелада - адът е на земята, снимка от 80-те. В началото на 1980 г. в мините Сера Пелада, намиращи се на 430 километра южно от устието на река Амазонка, прословутата златна треска е в разгара си.  
Няколко години по-рано дете намира 6 грама самородно злато в местната река, което слага началото на една от най-големите надпревари за търсене на злато в съвременната история. Мотивирани от мечтата за бързо забогатяване, десетки хиляди миньори се стичат към мястото, където пъплят като мравки в огромен открит рудник, който са издълбали в пейзажа със собствените си ръце. 

По време на пика й в мината Serra Pelada работят 100 000 копачи в ужасяващи условия, където насилието, смъртта и проституцията са широко разпространени.Те копаят през почвата на дъното на открития рудник, поставят пръстта в торби, всяка с тегло между 30 и 60 килограма, след което ги качват на височина до около 400 м по стълби, направени от дърво и въжета. На върха на мината те пресяват пръстта, за да открият злато.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.