Пропускане към основното съдържание

Малмьо си изкова комфортен аванс преди реванша в Разград

Малмьо взе комфортна преднина пред Лудогорец след успех с 2:0 в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионска лига. На стадион "Еледа" Вилко Бирманчевич отбеляза първия гол в 26-ата минута след добре заучено изпълнение на ъглов удар. В 61-ата Йо-Инге Бергет удвои аванса на шведския шампион при добавка отблизо.

Стражът на разградчани Кристиан Кахлина се отличи с няколко добри намеси, които попречиха на шведите да си улеснят още повече реванша.

И двата тима започнаха много активно срещата. В шестата минута Клод Гонсалвеш комбинира вляво с Бърнард Текпетей, който напредна с топката, но Бруршон го спря.

В следващите минути Лудогорец владееше топката, но без да успее да създаде опасност пред вратата на домакините. Това стори шведският шампион в 15-ата минута, когато капитанът Андерс Кристиянсен уцели десния страничен стълб с изстрел по земя. Само две минути след това шведите имаха нова страхотна възможност, но Сьорен Рикс реши да подава вместо да стреля, Пластун бе заел добра позиция и Кахлина успя да улови топката.

В 20-ата минута Икоко центрира в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник, който да играе с топката.

В 26-ата минута след заучено изпълнение на ъглов удар Малмьо поведе в резултата. Бирманчевич излезе от наказателното поле, което му позволи да остане непокрит и с изстрел от границата му да матира Кахлина. 

В 30-ата минута Малмьо тръгна на контраатака, но Оливие Вердон блокира удара на Рикс. Секунди след това Бирманчевич подаде на Бергет, който стреля покрай вратата на Кахлина. В 33-ата минута на Йон Дал Томасон му се наложи да прави принудителна смяна, след като Никлас Мойсандер се контузи и на негово място в игра се появи Ерик Ларсон.

Атаките на шведския шампион следваха една след друга. В 34-ата минута Баджи сбърка пред наказателното поле, но за негово щастие Пластун блокира удара на Ракип. В 40-ата минута дойде поредната грешка в защитата на българския шампион. Оливие Вердон подари топката на шведите, но Сьорен Рикс прати топката на сантиметри покрай вратата на Лудогорец. При ответната атака Сотириу падна в наказателното поле с претенции за дузпа, които Антонио Матеу Лаос с лека ръка подмина.

След това Лудогорец се опита да се настани в наказателното поле на Малмьо. В 44-ата минута Бърнард Текпетей отправи хубав диагонален удар, но Йохан Далин показа класа и изби в корнер.

Малмьо започна по-агресивно и второто полувреме. В 48-ата минута Кристиянсен стреля от малък ъгъл, но Кахлина бе заел добра позиция, а при добавката Ракип прати топката над вратата. В 50-ата минута Каули изпълни пряк свободен удар на 25 метра от вратата, но Далин успя да избие удара му. Пет минути след това Сотириу получи пас в наказателното поле, но не успя да овладее добре и Далин улови. 

В 58-ата минута грешка в изнасянето на топката позволи на Бирманчевич да напредне с топката, като падна в наказателното поле, искайки дузпа, която Матеу Лаос правилно не даде. Секунди след това Кристиянсен изпълни пряк свободен удар, пращайки топката в наказателното поле, Кахлина излезе и изби топката в краката на Чолак, който стреля неточно.

Натискът на Малмьо даде резултат в 61-ата минута, като второто попадение на шведите отново дойде след ъглов удар. Велко Бирманчевич стреля от въздуха, Кахлина спаси, но при добавката Бергет отблизо прати топката във вратата на българския шампион.

Секунди по-късно Кристиянсен овладя между Вердон и Недялков и шутира без забавяне, а Кахлина изби. В 68-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар се получи разбъркване в наказателното поле, но Кахлина все пак успя да улови топката, след като тя се удари в Антон Недялков.

Шведският шампион продължи с по-агресивната си игра, търсейки трето попадение, с което още повече да си улесни реванша в Разград. В 78-ата минута Далин с една ръка успя да избие удар на Пиерос Сотириу.

Две минути преди края на редовното време Вандерсон изпълни пряк свободен удар право в ръцете на Далин.


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.