Пропускане към основното съдържание

След дузпи Испания сложи край на приказката на Швейцария

Испания се класира за полуфиналите на Европейското първенство, след като отстрани Швейцария след дузпи. В редовното време срещата завърши 1:1, а двата отбора не си отбелязаха гол в продълженията. Автогол на Закария след удар на Жорди Алба доведе до първия гол в мача в осмата минута. Джерджан Шакири изравни в 68-ата минута. Малко след изравняването швейцарците останаха с човек по-малко след червен картон на Фройлер.


Мачът започна с натиск на Испания, който даде резултат още в 8-ата минута. Центриране на Коке стигна до Жорди Алба. Изстрелът на защитника на Барселона рикошира в Денис Закария и влетя в мрежата на изненадания Ян Зомер. Попадението бе записано като автогол, който замени в състава наказания Гранит Джака. 

 "Ла Фурия" продължи да атакува и в 17-ата минута се стигна до нова опасност пред швейцарската врата. Коке изпълни пряк свободен удар, но топката мина над вратата. Малко по-късно "кръстоносците" загубиха един от основните си играчи. Бреел Емболо напусна терена с контузия, а на негово място се появи Рубен Варгас. Аспиликуета стреля към вратата на Зомер в 25-ата минута след центриране от корнер, но стражът на Швейцария се справи. 

В 39-ата Шакири прати топката наказателното поле, където Видмер не успя да я засече. До края на първата част не паднаха нови голове и Испания се оттегли с гол аванс. Още в началото на втората част Дани Олмо можеше да удвои преднината на своя тим. Той получи подаване от Мората и стреля във вратаря. Оказа се обаче, че е имало засада. Отговорът на Швейцария бе удар на Аканжи след ъглов удар. В 58-ата минута Закариа можеше да се реабилитира като изравни резултата. Той засече топката с глава, но я прати на сантиметри от дясната греда на Симон. В 59-ата Сеферович спаси своя тим от втори гол, след като спря с тяло коварен изстрел на Феран. 

 Пет по-късно бърза контра на Швейцария завърши с първия точен изстрел за отбора в мача. Ударът на Цубер отблизо обаче беше отразен от Унай Симон. Груба грешка в испанската отбрана позволи на "кръстоносците" да стигнат до изравнително попадение в 68-ата минута. Пау Торес и Лапорт не се разбраха, топката попадна във Фрайлер, който подаде за Шакири и той не се поколеба да стреля към далечния ъгъл. Изпълнението на капитана се оказа достатъчно точен, за да върне Швейцария в мача - 1:1. 

В 77-ата минута Испания можеше да удари отново, след като швейцарска защита изпусна Пау Торес. Защитникът обаче не успя да отиграе добре ситуацията. Секунди по-късно Фройлер влезе грубо в краката на испански футболист и получи директен червен картон. Спорното решение на арбитъра остави швейцарците без втори важен играч в този мач за историята. До края на редовното време и двата отбора не можаха да стигнат до попадение, а това означаваше продължения. Те започнаха с масиран натиск на Испания. 

Вратарят на Швейцария обаче беше безупречен. В 92-ата минута Алба подаде за Морено, който обаче не успя да се възползва от ситуацията. В 96-ата Зомер отрази силен удар Жорди Алба. Пет след това швейцарският се справи и с почти невъзможен изстрел на Морено. Опълчението на "кръстоносците" продължи и през второто продължение. 

В 110-ата минута Родригес блокира с тяло изстрел на Йоренте, а секунди след това Зомер за пореден път се намеси решително, този път след удар на Олмо. В 116-ата Серхио Бускетс засече с глава центриране от корнер, но ударът му се озова в ръцете на вратаря. До края на продълженията испанците създадоха още няколко положения, но не успяха да променят резултата и така се стигна до изпълнение на дузпи.

ШВЕЙЦАРИЯ - ИСПАНИЯ 1:1
0:1 Закариа (8-авт.) 
1:1 Шакири (68) 

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ: 

ШВЕЙЦАРИЯ: 1. Сомер, 3. Видмер, 4. Елведи, 5. Аканджи, 6. Закариа, 7. Емболо, 14. Цубер, 8. Фройлер, 9. Сеферович, 13. Родригес, 23. Шакири

ИСПАНИЯ: 23. Унай Симон, 2. Аспиликуета, 4. Паул Торес, 5. Серхио Бускетс, 7. Мората, 8. Коке, 11. Феран Торес, 18. Жорди Алба, 22. Сарабиа, 23. Лапорт, 26. Педри

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.