Пропускане към основното съдържание

Италия срази Белгия и продължава похода към титлата

Италия победи Белгия с 2:1 в зрелищен 1/4-финал от Евро 2020. Барела и Инсиние дадоха аванс от два гола на "адзурите". В добавеното време на първото полувреме "червените дяволи" намалиха от дузпа. Точен от бялата точка беше Лукаку. Интригата остана, но селекцията на Роберто Манчини удържа аванса си и направи поредна крачка към титлата. Пътят към трофея обаче минава през сблъсък с Испания на полуфинала.

Леонардо Бонучи вкара топката в мрежата на Куртоа след 13 минути игра. Голът обаче не беше зачетен заради засада. Нарушението се видя селед намесата на ВАР. В 22-ата Де Бройне застраши вратата на Донарума, след като стреля опасно от границата на наказателното поле. Италианският вратар обаче изби топката в ъглов удар. Три минути по-късно и Лукаку опита късмета си с техничен удар по земя, но Донарума спаси с една ръка.  Последва контраатака на Италия, като изстрел на Киеза беше блокиран.

В 27-ата шут на Лоренцо Инсиние мина над вратата. Минута по-късно можеше да се стигне до автогол във вратата на символичните домакини. След центриране отдясно и хаос пред вратата на белгийците, Тоби Алдервейрелд за малко щеше да прати топката в собствената си врата. 

Половин час след началото на мача Италия отново вкара, този път редовен гол. Защитник на Белгия сбърка при изнасянето на топката и тя бе открадната от Марко Верати, който Барела и той с удар по диагонала не остави шанс на Тибо Куртоа. 

Федерико Бернардески се опита да изненада вратаря на Белгия в 41-ата минута. Негов шут от разстояние премина в близост до лявата греда. Предимството на Италия в тези минути даде резултат още веднъж и Лоренцо Инсиние отбеляза втори гол след страхотен изстрел.

Това обаче не беше всичко. В добавеното време на първата част Лукаку върна едно попадение. Съдията отсъди дузпа за Белгия,  след като видя нарушение на Ди Лоренцо срещу Жереми Докю. Нападателят на Интер беше безкомпромисен от бялата точка.

В началото на второто полувреме Киеза нанесе удар, който мина встрани. "Скуадрата" продължи да владее повече топката и да търси пътя към вратата на Тибо Куртоа. В 51-ата минута Киеза центрира към Барела, но той не успя да стреля към вратата. 

В 55-ата Докю опита удар, който Донарума спаси. Две по-късно Жоржиньо падна в наказателното поле. Съдията Славко Винчич не отсъди дузпа. Час след началото Лукаку изпусна най-чистото положение за Белгия, след като получи пас от Де Бройне отляво и на празна врата не успя да вкара. 

В 65-ата минута Спинацола изпусна добра възможност за Италия. В 74-ата Шадли получи контузия и беше заменен принудително с Денис Прает. Лукаку опита изстрел минута след това, но той беше блокиран. В 77-ата минута Леонардо Спинацола също получи травма. На негово място влезе Емерсон Палмиери, а Доменико Берарди замени Федерико Киеза.

Белгия опита нещо по-интересно в 82-ата минута чрез Витсел, който центрира, но подаването беше блокирано. Докю беше близо до гола в 83-ата, но отново се стигна само до аут. Малко преди края Де Бройне изпълни пряк свободен удар, но прати топката в стената.

БЕЛГИЯ - ИТАЛИЯ 1:2

0:1 Барела (31) мин.

0:2 Инсиние (43) мин.

1:2 Лукаку (45+2-д.) мин.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БЕЛГИЯ: 1. Тибо Куртоа, 2. Тоби Алдервейрелд, 3. Томас Вермаален, 5. Ян Вертонген, 15. Тома Мюние, 8. Юри Тилеманс, 6. Аксел Витцел, 16. Торган Азар, Кевин де Бройне, Жереми Докю, 9. Ромелу Лукаку

ИТАЛИЯ: 21. Джанлуиджи Донарума, 4. Леонардо Спинацола, 3. Джорджо Киелини, 19. Ленорадо Бонучи, 2. Джовани Ди Лоренцо, 6. Марко Верати, 8. Жоржиньо, 18. Никола Барела, 10. Лоренцо Инсиние, 17. Чиро Имобиле, 14. Федерико Киеза

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.