Пропускане към основното съдържание

Ливърпул и Ман. Юнайтед се занулиха

Ливърпул и Манчестър Юнайтед не успяха да си отбележат гол в дербито на кръга във Висшата лига, завършвайки 0:0. Това бе мач номер 200 за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който е записал 127 победи, но сега в четвърти пореден двубой „мърсисайдци“ не успяват да победят.

След три поредни победи Юнайтед взе точка и на шампионите, което със сигурност ще е полезно за Оле Гунар Солскяер.

Мачът започне с натиск на Ливърпул, който успя да притисне съперника в собствената му половина, но без да успее да създаде реални чисти голови положения.  Темпото, което наложиха двата отбора наистина бе високо, но въпреки това двамата вратари бяха спокойни, тъй като така и не се наложи да се намесват сериозно.

Въпреки че в защита Юнайтед се справяше добре, то в нападение нещата не вървяха, тъй като в първата третина на двубоя „червените дяволи“ така и не успяха да нанесат удар по посока вратата на Алисон.

Първият удар дойде в 34-ата минута, когато Бруно Фернандеш стреля от пряк свободен удар, но топката премина встрани от вратата, но определено това бе и първата по-интересна ситуация, която гостите сътвориха.

Реално всички атаки, които направи отбора на Ливърпул, бяха добре блокирани от футболистите на Юнайтед, които разчитаха основно на контраатаки.

Ливърпул  показа далеч по-голямо владеене на топката и през цялото време на двубоя процентът за домакините бе над 60.

През първата част Маркъс Рашфорд се оказа в засада цели 4 пъти, което се оказа повече от всеки един играч от началото на сезона във Висшата лига през първото полувреме.

Втората част започна равностойно, въпреки че тактическите идеи на двамата треньори не се промениха особено. Отново имаше атаки и към двете врати, но до така наречените чисти голови положения трудно можеше да се говори.

В 75-ата минута първо Ливърпул, а после и Манчестър имаха добри възможности. Първо Роберто Фирмино опита да намери съотборник в наказателното поле, но защитник на гостите успя да избие. В последвалата атака Бруно Фернандеш овладя тънък пас в наказателното поле, стреля, но Алисон спаси.

В 78-ата минута Ливърпул измисли нещо по-различно. Тиаго Анкантара стреля от далечно разстояние, топката летеше към горния ляв ъгъл, но стражът на Юнайтед спаси брилянтно.

Едно от най-чистите положения в мача бе в 83-ата минута, когато Пол Погба можеше да донесе трите точки на своя отбор. Той получи топката на около 10 метра пред вратата, стреля силно, но топката попадна в обсега на Алисон, който изби в корнер.

Именно в последните 15 минути гостите наложиха своето темпо и притиснаха момчетата на Юрген Клоп, но до гол не се стигне.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.