Пропускане към основното съдържание

Томас Мюлер измъкна Байерн срещу Фрайбург

Томас Мюлер се превърна в големия герой за Байерн Мюнхен в двубоя срещу Фрайбург. Срещата от 16-ия кръг на Бундеслига завърши 2:1 за баварците. Мюлер асистира за първия гол за Байерн, а след това вкара и победното попадение, за да може тимът му да се поздрави с трите точки. За Фрайбург точен бе бившият играч на шампионите Нилс Петерсен. 

Байерн започна ударно срещата и поведе още в 7-ата минута. Томас Мюлер намери Роберт Левандовски на много добра позиция в наказателното поле и полският таран от близко разстояние прати топката в мрежата. Само 10 минути по-късно Серж Гнабри пропусна да изведе своя тим още по-напред в резултата, след като финтира играч на съперника, но не успя да уцели вратата. В средата на първото полувреме пък германският национал получи травма и се наложи да бъде заменен принудително от Сане. Бившият играч на Манчестър Сити веднага показа класата си, като пробва удар от далечно разстояние, който обаче мина на сантиметри покрай страничната греда.

В началото на втората част и Фрайбург се принуди да прави принудителна смяна, след като Амир Абраши получи контузия. В 59-ата минута Байерн можеше да вкара втори гол. След центриране от корнер Роберт Левандовски стреля, но ударът му срещна напречната греда.  Гостите пък стигнаха до изравнително попадение само три минути по-късно. След центриране в наказателното поле топката достигна до непокрития Нилс Петерсен, който от труден ъгъл се разписа с глава. При гола останаха за съмнения за засада, но съдията прецени, че такава няма.

В 75-ата минута Байерн стигна до втори гол. Коман центрира в наказателното поле, където Сане успя да чукне топката към Мюлер. Нападателят на баварците не се поколеба и с мощен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 2:1. Това бе негов гол №125 в Бундеслигата с екипа на домакините. Последваха нови силни минути за германския шампион, но с пропуски се отличиха Роберт Левандовски и Лирой Сане. В 91-ата минута гостите бяха много близо до изравнително попадение, но ударът на Нилс Петерсен срещна напречната греда.

Благодарение на победата Байерн събра 36 точки и вече води с четири пред втория РБ Лайпциг. Фрайбург пък са осми с 23.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.