Пропускане към основното съдържание

ЦСКА укроти с 3:1 храбрите фарьорци от Б36 Торсхавн (СНИМКИ)

ЦСКА укроти с 3:1 храбрите фарьорци от Б36 Торсхавн в третия квалификационен кръг на Лига Европа. "Червените" не изиграха най-добрия си мач, но все пак спечелиха. Тимът на Стамен Белчев вкара две от попаденията през първата част чрез Али Соу и Георги Йомов.
През второто полувреме, ЦСКА драстично намали оборотите и дори трябваше да потрепери, тъй като Пингел върна един гол за фарьорите. В край резервата Жул Кейта фиксира крайното 3:1. Любопитен факт е, че в мача имаше общо 18 корнера, 14 от тях бяха за ЦСКА.

Така "червените" ще играят следващия четвъртък решителен плейоф с победителя от двубоя между швейцарския Базел и кипърския Анортозис.

Треньорът на домакините Стамен Белчев хвърля всичко най-добро в двубоя. Единствено отсъствието на Жул Кейта прави впечатление. Нападателят Ахмед Ахмедов пък попадна за първи път в групата на "червените" след като изкара коронавирус.

ЦСКА притисна тима от Фарьорските острови още от началото на двубоя. Санкаре имаше шанс да вкара след изпълнение на ъглов удар, но изстрелът му бе блокиран.

След още един корнер, изпълнен от Георги Йомов, топката стигна до Греъм Кери, който стреля много силно, но топката рикошира от защитник на Б36. Мазику също стреля секунди по-късно, но отново топката излезе в корнер, този път номер 5 за първите 6 минути на мача.

Отличен шанс се откри пред Али Соу, който се пребори за една топка и стреля, но топката излезе отново в корнер. Това е седми ъглов удар в рамките на 10 минути.

Гостите от Фарьорски острови стигнаха до първия си точен удар в 16-ата минута. Тогава Густаво Бусато изби в корнер след удар от фаул на Фредериксберг.

В 23-ата минута ЦСКА стигна до нов добър шанс за гол. Жеферсон центрира и Юрген Матей стреля с глава. Футболист на Б36 обаче изби от голлинията.

Нов чудесен шанс се откри преди "червените" в 26-ата минута. Жеферсон изведе чудесно Санкаре, но ударът му не се получи.

В 27-ата минута ЦСКА най-накрая поведе. Санкаре получи на границата на наказателното поле. Той пусна към непокрития Али Соу и голмайсторът хладнокръвно реализира за 1:0.

Малко след това и Георги Йомов имаше шанс да вкара. Той бе изведен по чудесен начин от Греъм Кери, но ударът му попадна право в ръцете на Хансен.

Греъм Кери центрира по прекрасен начин в 33-ата минута по левия фланг на атаката на "червените". Ирландецът сложи топката на главата на Али Соу, който я заби в земята, но вратарят на гостите изби в нов корнер.

ЦСКА стигна до втори гол в 38-ата минута. Али Соу се сбори с двама души от гостите и успя да измъкне топката към Юнус Санкаре. Той изведе по чудесен начин Георги Йомов и бившият футболист на Славия вкара за 2:0 в полза на "червените".

До края на полувремето Йомов можеше да вкара втория си гол в двубоя. Гълъбов центрира по дясното крило и Георги надскочи свои противник, но ударът му с глава излезе в аут.

Второто полувреме започна в ниско темпо. Въпреки това ЦСКА стигна до шанс за трети гол. Греъм Кери стреля мощно, но топката излезе в аут.

Шокиращо, но Б36 Торсхавн върна един гол. Това се случи в 61-ата минута на двубоя. След една дълга топка, Пингел се шмугна между защитата на ЦСКА. Той открадна топката от Вальо Антов и Юрген Матей и успя да преодолее Бусато, за да върне своите в мача.

ЦСКА не успява да се съвземе след гола на гостите. Тимът не създава голови положения, а гостите от Б36 дори стигнаха до положение за гол, за радост - изпуснато.

"Червените" се окопитиха в последните минути и отново започнаха да гледат към вратата на фарьорците, но Али Соу и Жул Кейта не можаха да уцелят вратата.

В 83-ата минута Али Соу бе изведен по дясното крило и пусна чудесно към резервата Жул Кейта. Той се освободи от защитник на гостите и вкара за 3:1, с което реши съвсем изхода от двубоя.

Енрике Рафаел, който стана татко за първи път по-рано днес, се опита да вкара между няколко защитници на гостите, но ударът му бе слаб в 88-ата минута.

ЦСКА пропусна още един златен шанс за гол в 90-ата минута. Тиаго стреля, топката се отклони от гърдите на вратаря на гостите, а Али Соу не можа да я добави. До края на двубоя не се случи нищо, което да промени резултата и ЦСКА спечели с 3:1 и се класира за плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.