Пропускане към основното съдържание

10 от Челси рухнаха срещу Ливърпул (СНИМКИ)

Ливърпул спечели с 2:0 гостуването на Челси на „Стамфорд Бридж“ в първото голямо дерби за сезона във втория кръг от Висшата лига. Мърсисайдци се възползваха от това, че лондончани останаха с човек по-малко в края на първото полувреме и през втората част стигнаха до победата. Червеният картон в края на първото полувреме на Андреас Кристенсен се оказа ключов за развоя на двубоя, тъй като през първото полувреме двамата мениджъри Франк Лампард и Юрген Клоп изнесоха много силен тактически двубой.

Кепа Арисабалага лошо прецени една топка в 13-ата минута. Испанският вратар не успя да стигне до нея и бе изпреварен от Мохамед Салах, който потърси Роберто Фирмино. Бразилският нападател бе добре блокиран от Андреас Кристенсен и топката излезе в корнер.

Тимо Вернер преодоля Фабиньо в 32-ата минута, след което стреля от дъгата на наказателното поле на Ливърпул, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Алисон.

Алекзандър-Арнолд с пас намери Салах в наказателното поле на Челси в 35-ата минута, а той се възползва от неточност на Кай Хаверц. Египтянинът стреля от малък ъгъл, но неточно, а Роберто Фирмино не успя да засече топката в опразнената врата.

Челси остана с човек по-малко на терена в 45-ата минута, когато Андреас Кристенсен фаулира откъсващия се Садио Мане. Съдията Пол Тиърни първоначално показа жълт картон на датския защитник, но след като разгледа ситуацията с ВАР, поправи своето първоначално решение и изгони с директен червен картон футболиста на Челси.

Алекзандър-Арнолд стреля от пряк свободен удар в добавеното време на първата част, но неточно в аут. Още на полувремето Франк Лампард смени Кай Хаверц, пускайки на негово място Фикайо Томори, а Юрген Клоп даде възможност на Тиаго Алкантара да направи своя дебют за Ливърпул. Испанският халф влезе на мястото на Джордан Хендерсън.

Ливърпул поведе в резултата в 50-ата минута. Мохамед Салах направи двойно подаване с Роберто Фирмино, който центрира към Садио Мане, а той с глава прати топката във вратата на Кепа Арисабалага, който нямаше какво да направи в случая.

Ливърпул удвои своята преднина в резултата в 54-ата минута. Кепа Арисабалага направи много груба грешка, подарявайки топката на Садио Мане, който не пропусна да се възползва от подаръка и да вкара в опразнената врата.

Ливърпул организира добра атака в 65-ата минута, когато Фирмино взаимодейства с Вайналдум, който стреля, но Кепа Арисабалага спаси. Мейсън Маунт стреля от границата на наказателното поле на Ливърпул в 67-ата минута, но прати топката над напречната греда на вратата на Алисон.

Тимо Вернер бе препънат от Тиаго Алкантара в 76-ата минута в наказателното поле на Ливърпул, а съдията Тиърни свири дузпа за Челси. Жоржиньо изпълни наказателния удар, но не беше убедителен, което позволи на Алисон да плонжира вляво и да спаси.

Ливърпул изпълни пряк свободен удар в 79-ата минута, Мохамед Салах чукна към Алекзандър-Арнолд, който шутира, но над наречната греда в аут.

Челси пропусна нова възможност да върне интригата в мача в 84-ата минута, когато Тимо Вернер комбинира с Тами Ейбрахам, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Ливърпул, но ударът му бе отразен от Алисон.

Във втората минута на добавеното време на срещата Садио Мане отправи далечен удар, топката рикошира в крака на Фикайо Томори, но Кепа Арисабалага направи страхотно спасяване, избивайки в корнер. 

В третата минута на добавеното време на двубоя Мохамед Салах бе сам срещу Кепа Арисабалага, но вратарят на Челси спаси удара му, а след това при добавката Върджил Ван Дайк стреля в аут. 

С тази победа Ливърпул събра 6 точки след първите два кръга, а Челси е с 3. В следващия кръг мърсисайдци са домакини на Арсенал, а „сините“ гостуват на Уест Бромич.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.