Пропускане към основното съдържание

Байерн наказа „хлапетата“ и уреди финал с ПСЖ (СНИМКИ)

Германският хегемон Байерн (Мюнхен) се класира за 11-и път в своята богата история за финала на Шампионска лига, така че вече е само на един успех от златен требъл този сезон.

Баварците победиха с 3:0 отбора на Лион и ще спорят за трофея в неделя с друг френски тим – ПСЖ, след като записаха десети пореден успех в тазгодишното издание на надпреварата.

Серж Гнабри реализира две попадения на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон, а едно добави обичайният заподозрян Роберт Левандовски.

Мачът започна динамично, с високо темпо и интересни ситуации. Още в 4-тата минута пред Лион се откри прекрасна възможност да поведе в резултата. Менфис Депай получи подаване в центъра на терена, преодоля двама противници на скорост, влезе в наказателното поле, залъга вратаря и отправи удар с десния крак, който обаче премина встрани от вратата. 

В 11-тата минута и Байерн отговори с добре организирана атака, която завърши с подаване към Горецка в наказателното поле. Халфът отправи удар към левия ъгъл на Лопеш, но стражът се намеси с решаващо спасяване. 

В последваща атака Мемфис Депай получи пас отляво и центрира остро към Токо Екамби, но той не успя да засече по най-добрия начин топката.

В 17-тата минута с поредния си пробив, Лион се размина на косъм от това да поведе в резултата. Екамби премина през "баварската" защита, отправи удар, но топката нацели дясната греда на Нойер. 

Само минута по-късно германският град наказа пропуските на противника. След добър пас на Кимих, Серж Гнабри залъга четирима бранители и отправи неспасяем удар в горния десен ъгъл на Лопеш за 1:0.

Отново германецът опита късмета си в 25-тата минута, когато стреля от границата на наказателното поле, но ударът му не затрудни вратаря на "хлапетата".

В 33-тата минута Левандовски получи прецизен пас на добра позиция точно пред вратата, но не успя да уцели добре топката и тя бе отбита от Лопеш. Отново Гнарби обаче бе на точното място и реализира за 2:0 с обстрелващ удар от два метра. 

Менфис Депай опита центриране от корнер в наказателното поле, но куп защитници в червено се справиха с опасността. Това бе и една от малкото ситуации за Лион, който в последните минути изцяло прие играта в собствената си половина.

Второто полувреме започна далеч по-пасивно и за двата тима, като опасните ситуации бяха рядкост. Една такава се откри пред Иван Перишич, който получи диагонално подаване, влезе в наказателното поле стреля в долния десен ъгъл на Лопеш, но португалският страж се справи и улови.

В 55-тата минута, след подаване от ъглов удар, Марсело скочи в опит да засече топката с глава, но я прати в средата на вратата, където Нойер бе на мястото си и отрази удара.

Три минути по-късно нова отлична възможност се откри пред "хлапетата". Екамби нахлу в наказателното поле отдясно, получи топката на крака си и без да се бави шутира по земя, но Нойер бе излезнал придвидливо, скъси ъгъла и се намеси решително.

В 80-тата минута влезналия като резерва Филипе Коутиньо получи топката непоредствено пред вратарското поле и разстреля Лопеш, но попадението му не бе зачетено, заради положение на засада.

В 88-ата минута Байерн Мюнхен направи резултата класически. Джошуа Кимих центрира от фаул в наказателното поле, където Роберт Левандовски надскочи Марсело и реализира в десния ъгъл. Това бе 15 гол на полският нападател в Шампионската лига през този сезон.

БАЙЕРН М - ЛИОН 3:0

1:0 Гнабри 18'

2:0 Гнабри 33'

3:0 Левандовски 88'


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.