Пропускане към основното съдържание

Лудогорец се измъкна в Подгорица (СНИМКИ)

Лудогорец се измъкна и надви черногорския шампион Будучност с 3:1 в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. "Орлите" вкараха два гола до 25-ата минута чрез Ихинио Марин и Мавис Чибота и решиха, че мачът е свършил, което им донесе доста ядове. Игор Чукович обаче върна един гол за домакините, а след това Будучност създаде дузина положения пред вратата на Ренан, но разградчани се измъкнаха сухи. В края Каули успя да реши нещата. Все пак Лудогорец се класира за втория квалификационен кръг, където следващата седмица ще приемат датския първенец Мидтиланд.

Лудогорец можеше да открие резултата още след 80 секунди. Българският шампион организира чудесна атака по левия фланг. Текпетей проби и подаде топката към Каули Оливейра. Той финтира защитник на черногорците и с мощен удар разтресе лявата странична греда на вратаря Драгоевич.

В 6-ата минута домакините стигнаха до добър шанс за гол. Той обаче бе по-скоро плон на случайност. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Лудогорец и имаше шанс топката да влезе във вратата на родния шампион. Това обаче не се случи и Моци изчисти.

В 12-ата минута Лудогорец откри резултата в Подгорица. Сисиньо се пребори за една топка по десния фланг. Той успя да я извади към Мавис Чибота, който успя да центрира веднага. Вратарят на домакините Драгоевич излезе неразчетено, тя се отби от защитник на Будучност и попадна в Ихинио Марин, който на празна врата нямаше проблем да вкара. Това е и дебютен гол за дошлия от Нумансия нападател.

Лудогорец можеше да дръпне с две гола в 18-ата минута. Тогава Антон Недялков проби по левия фланг и изведе по чудесен начин Каули Оливейра. Той се озова сам на дъгата на наказателното поле и реши да стреля веднага. Ударът му обаче мина над напречната греда.

Лудогорец успя да поведе с 2:0 в 25-ата минута. "Орлите" спечелиха правото да изпълнят пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле на черногорците. Мавис Чибота се нагърби и прати топката неспасяемо над стената и покрай вратаря на домакините за 2:0. След попадението Чибота сложи топката под фланелката си, показвайки, че има или ще има бебе.

В 31-ата минута домакините от Будучност върнаха един гол. Вукчевич центрира доста балонно топката в наказателното поле на Лудогорец. Там Игор Чукович се извиси и стреля с глава, а Ренан не прецени правилно летежа й и тя влезе в мрежата за 1:2.

След попадението, черногорците се аткивизираха и стигнаха до нов добър шанс за гола. След центриране от дясно, Сисиньо спаси Лудогорец като изби топката точно преди Божович да я вкара за 2:2.

Нов златен шанс за Будучност! Иванович проби много хубаво през центъра на отбраната в "зелено" и с левия крак стреля мощно. Топката обаче излезе в аут. А секунди по-късно Божович стреля технично, а Ренан извади кълбото от скобата. От последния корнер Иванович се опита да вкара директно, но вратарят на "орлите" изби в нов корнер. При това центриране Аджич уцели греда, макар че реферът отсъди фаул в нападение.

Лудогорец започна по-активно второто полувреме. "Орлите" създадоха два шанса пред наказателното поле на черногорците, но Чибота и после Моци не успяха да създадат по-голямо напрежение.

Будучност се окопити и в следващите минути отново погледнаха по-смело към вратата на Лудогорец. Божович обаче изпусна отличен шанс за гол. Той се отскубна по левия фланг и опита удар, но топката мина покрай вратата.

Темпото на стадиона в Подгорица падна, но домакините продължават да мускули да атакуват. Лудогорец пък продължава да рита и блъска повече през втората част, отколкото да създава положения.

Вуячич имаше отличен шанс да изравни резултата в 86-ата минута. Той получи топката на границата на наказателно поле и стреля мощно, но ударът му мина покрай вратата на Ренан.

До края на двубоя защитата на Лудогорец издържа на натиска на Будучност. Дори успя да реши нещата в продължението на двубоя. Жоржиньо проби по дясното крило и подаде на останалия сам в наказателното поле Каули, който реализира красиво третия гол за "орлите".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.