Пропускане към основното съдържание

Държавата иска от безработните 18,40 лв. на месец, а дава месечно 14 000 лв. на депутатите

Уродливата форма на управление на страната реши, че безработните, които ровят в кофите за боклук са длъжни да плащат на своите паразити по 18,40 лв. за здравни вноски от тази година.


По данни на Националния статистически институт (НСИ) безработните в България за 2016 година са 215 000 души. Обаче по данни на НАП броят на здравно неосигурените в България е около 2 млн. души. Някъде около 1,2 млн. души от тях се намират в чужбина и те не би трябвало да плащат здравни вноски.  Има около 460 000 души, които са трайно безработни, като те нямат доходи и няма как да плащат здравните си вноски.

В същото време от НАП заявяват, че задължителни здравни вноски като самоосигуряващи се лица дължат трайно безработните, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата, както и всички лица, които не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване.

Така на практика излиза, че трайно безработните хора, които живеят ден за ден и не знаят повечето от тях дали ще успеят да преживеят, се налага да плащат задължително здравна вноска на паразитиращите структури в държавата.

„Но в същото време – държавата, която е мащеха за безработните плаща по 14 000 лева месечно на всеки депутат и партията му. Тази позорна партийна субсидия продължава да е най-високата в света“, коментира Стела Банкова в своя Фейсбук.

Общата издръжка на партиите на година ни струват 35 611 920 лв. от държавния бюджет, а общо за четири години ще ни струват 142 447 677 лв.

www.bultimes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата