Пропускане към основното съдържание

"Америка за България" и "Капитал" грозно нападнаха Bgpravda

Сайтът на вече твърде западащата марка на "Капитал" и техните приятели от "Америка за България" грозно си позволиха да нападнат Bgpravda. Обект поръчката стана моя милост - Николай Георгиев, скромен собственик и главен редактор на сайта. Писачите на Прокопиев за пореден път демонстрираха творческа импотентност в материала си от 27 януари тази година със заглавие - Асо, дама, поп, шпионин в играта между Русия и България.

Там се визира Bgpravda, като се подлага на съмнение информацията от сайта, че са били подготвяни протести срещу новоизбрания президент Румен Радев. Единственият довод за съмнение е продиктуван от това, че такива протести не се състояха, но авторите на Прокопиев си позволиха да напишат това две седмици след публикациите на Bgpravda. Естествено е след като планът е разкрит, то той да не се осъществи.

Във въпросния материал пише следното: В сайта bgpravda.blogspot.bg се появява кратка дописка, в която се казва, че се готвят протести срещу Румен Радев и "очаквайте подробности". Подробности няма. Както и никакъв източник на посочената информация. Сайтът е собственост на Николай Георгиев, бивш журналист в "7 дни спорт", "Стандарт" и други печатни медии и доктор по журналистика в Софийския университет. Пред "Капитал" той обясни, че няма екип, а списва сам този и още дузина регионални сайтове. На въпрос дали е потвърдил информацията, която е публикувал, от повече от един източник той отговори: "Има едно конкретно лице, но не е само от него."

Първата лъжа е свързана с това, че не е имало подробности - имаше и то доста. Втората лъжа е в това, къде съм работил - освен изброените две места, казах на дамата, която ме разпитваше по телефона, че има богат опит в електронните медии. Третата лъжа е че нямам екип - казах, че при вписването на материалите в регионалните сайтове, ползвам услугите на приятели, защото не мога да плащам нито заплати, нито хонорари. Освен това обясних на неподготвената журналистка, че това са любителски сайтове и ги поддържам, когато имам възможност. Четвъртата лъжа е в опита да се обясни, че информацията за готвените протести не е била потвърдена и проверена, което не отговаря на истината.

Ясно е, че "Капитал" и техните приятели от "Америка за България" нападат всеки, който не се вписва в тяхната рамка. Само не е ясна, каква рола ми се приписва във въпросния материал - не съм дама, нито поп. Остава асо и шпионин, нека от "Капитал" публично да обявят своята позиция, за да мога да заведа надлежно дело за клевета срещу тях.

Да нямам офис и голям екип, защото не разчитам на доста противоречиви субсидии, но това не е повод за нападки, зашити с бели конци. Не може от интервю продължило близо половин част по телефона да се извадят няколко изречения и да се вграждат в чужди мисли - не е професионална. Bgpravda е любителски сайт, но със сигурност е доста по-професионален от подлисниците и онлайн клозетниците на Прокопиев.

д-р Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата