Пропускане към основното съдържание

НОВА СКАНДАЛНА СНИМКА ВЪВ ФЕЙСБУК: Плащаме двойно за Парацетамол спрямо холандците

След фейсбук истерията около цената на шоколад "Своге" в Холандия, да ви покажа и аз една съпоставка. Едната снимка направих наскоро в дрогерия в Айндховен, втората днес в аптека в София. Разликата в цената е точно ДВА пъти. Това написа във фейсбук профила си Атанас Зафиров, който е народен представител.

Вчера пък стана ясно, че "бедните" холандци купуват родния шоколад "Своге" между 40 и 60 ст., а ние плащаме за него над 1,20 лв. и то при положение, че само транспортните разходи у нас са значително по-малки.

„Софарма” продължава да ни продава по-скъпи лекарства, отколкото е цената им в редица други европейски страни. Така например проверка на Bgpravda установи, че у нас една ампула „Бусколизин” от 20 мг. струва между 1,34 и 1,39 лева, в кутията има десет, което прави цена от над 13 лева. В същото време медикаментът, който се използва срещу болки в корема в Полша може да се намери за около 5 лева. Скандалът с пъти по-скъпите лекарства за българите продавани от "Софарма" гръмна преди близо три години, но и до днес ситуацията си остава почти същата.

"Бусколизинът" бе намален у нас от близо 16 лева на малко над 13 лева за опаковка от 10 ампули, но това не променя факта, че продължаваме да плащаме значително повече спрямо редица европейски страни. Значително по-евтини лекарства могат да се намерят в съседна Сърбия и Турция. Родните медии забравиха тази изключително важна тема, но Bgpravda не е забравила нищо!


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.