loading...

събота, 3 януари 2015 г.

„Софарма” продължава да ни продава в пъти по-скъпи лекарства

„Софарма” продължава да ни продава по-скъпи лекарства, отколкото е цената им в редица други европейски страни. Така например проверка на Bgpravda установи, че у нас една ампула „Бусколизин” от 20 мг. струва между 1,34 и 1,39 лева, в кутията има десет, което прави цена от над 13 лева. В същото време медикаментът, който се използва срещу болки в корема в Полша може да се намери за около 5 лева.

Скандалът с пъти по-скъпите лекарства за българите продавани от "Софарма" гръмна преди близо три години, но и до днес ситуацията си остава почти същата. "Бусколизинът" бе намален у нас от близо 16 лева на малко над 13 лева за опаковка от 10 ампули, но това не променя факта, че продължаваме да плащаме значително повече спрямо редица европейски страни. Значително по-евтини лекарства могат да се намерят в съседна Сърбия и Турция. Родните медии забравиха тази изключително важна тема, но Bgpravda не е забравила нищо!

Родният шоколад "Своге" също струва в пъти по-скъпо на родния пазар, отколкото в Холандия например. Материал за цената на шоколада вижте ТУК.

Няма коментари :

Публикуване на коментар