Пропускане към основното съдържание

„Софарма” продължава да ни продава в пъти по-скъпи лекарства

„Софарма” продължава да ни продава по-скъпи лекарства, отколкото е цената им в редица други европейски страни. Така например проверка на Bgpravda установи, че у нас една ампула „Бусколизин” от 20 мг. струва между 1,34 и 1,39 лева, в кутията има десет, което прави цена от над 13 лева. В същото време медикаментът, който се използва срещу болки в корема в Полша може да се намери за около 5 лева.

Скандалът с пъти по-скъпите лекарства за българите продавани от "Софарма" гръмна преди близо три години, но и до днес ситуацията си остава почти същата. "Бусколизинът" бе намален у нас от близо 16 лева на малко над 13 лева за опаковка от 10 ампули, но това не променя факта, че продължаваме да плащаме значително повече спрямо редица европейски страни. Значително по-евтини лекарства могат да се намерят в съседна Сърбия и Турция. Родните медии забравиха тази изключително важна тема, но Bgpravda не е забравила нищо!

Родният шоколад "Своге" също струва в пъти по-скъпо на родния пазар, отколкото в Холандия например. Материал за цената на шоколада вижте ТУК.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.