България не можа да пречупи Люксембург

България не можа да пречупи борбения и на моменти доста груб отбор на Люксембург в Пловдив.

Срещата от III кръг на турнира Лига на нациите завърши наравно 0:0, като гостите не отправиха нито един удар в очертанията на вратата, а главният съдия Давид Шмайч (Словения) показа 11 жълти картона.

След второто поредно нулево реми между двата отбора България вече има 5 точки от 3 мача, докато Люксембург взе първата си и остава последен в групата.

Въпреки пълните трибуни на „Колежа“ гостите изненадаха с агресивно начало и не позволиха домакински натиск като вместо това се настаниха в нашата половина в началните 5 минути.

Затова помогна и необмислено действие на Алекс Колев, който удари с ръка съперник и получи жълт картон още в началото.

В 8-ата минута завърналият се след наказание Филип Кръстев показа класа, за да задържи топката и бе фаулиран, а малко след това пред него се откри първата чиста ситуация в срещата.

Капитанът Кирил Десподов притесни вратаря на гостите и той сгреши, пращайки топката към Кръстев, чийто удар обаче бе блокиран.

В 15-ата минута Люксембург също можеше да поведе в резултата. Алесио Курчи се измъкна сам срещу вратаря и прехвърли излезлия да го пресрещне Димитър Митов, но за щастие топката падна върху мрежата.

Последваха равностойни минути, за да се стигне до 33-ата, в която Десподов бе фаулиран в близост до наказателното поле, но не успяхме да се възползваме от статичното положение.

Нарушенията зачестиха и в 36-ата минута Георги Костадинов бе спрян с цената на жълт картон от Дирк Карлсон, а последният се намеси решително след центрирането.

В 38-ата минута Алекс Петков получи жълт картон, а в 45-ата такъв видя и Живко Атанасов, за да дойде почивката при резултат 0:0, но с общо 7 официални предупреждения и без точен удар към някоя от двете врати.

Началото на второто полувреме бе равностойно, но в 55-ата минута България имаше 2 бързи възможности да открие. За съжаление ги пропиляхме, след което Люксембург получи статично положение и Карлсон бе изпуснат, но с глава стреля над вратата от отлична позиция.

В 67-ата минута Десподов изпълни отлично един свободен удар, отсъден за нарушение срещу самия него, но вратарят на гостите се разтегна максимално и изби в корнер.

След изпълнението му отново стражът на Люксембург трябваше да се намесва и го стори добре. Малко след това осъществихме една отлична атака, но резервата Мартин Минчев не взе правилното решение в наказателното поле.

В добавеното време резервата Здравко Димитров опита да изненада стража на гостите с отличен прехвърлящ удар, но вратарят се справи и изби в корнер. До края попадения не паднаха и така двата отбора взеха по точка от мача в Пловдив.

По този начин възпитаниците на селекционера Илиан Илиев излязоха временно на върха в подреждането на групата с 5 пункта от 3 мача, с точка повече от втория Беларус, който по-късно тази вечер посреща селекцията на Северна Ирландия в другия мач от групата.

В четвъртия си двубой от група 3 в Дивизия „С“ на турнира Лига на нациите на 15 октомври „лъвовете“ гостуват на Северна Ирландия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар