Близо 13 000 украински бойци са унищожени в района на Курск

Руските военни извадиха от строя около 10 единици техника в Суджанско направление в района на Курск. Това заяви заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командир на специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) изтеглят личния си състав от други направления за предислоциране в Курска област, но силите им са на изчерпване и понасят големи загуби.

Украинската страна е загубила около 12 800 военни в боевете в Курското направление, съобщи руското Министерство на отбраната.

„Общо по време на боевете в Курското направление противникът загуби над 12 795 войници, 108 танка, 44 бойни машини на пехотата, 86 бронетранспортьора, 691 бойни бронирани машини, 418 автомобила, 93 артилерийски оръдия, 26 реактивни системи за залпов огън, включително седем HIMARS и пет MLRS произведени в САЩ, 8 пускови установки на зенитно-ракетни системи, 2 транспортно-зареждащи машини, 25 станции за радиоелектронна борба, 7 контрабатарейни радара, 2 РЛС за противовъздушна отбрана, 12 единици инженерна техника, от които шест инженерни машини за разчистване и една противоминна установка УР-77“, съобщиха от Министерството на отбраната.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар