ЦСКА е пред изпадане от Първа лига

Ботев Пловдив се наложи над ЦСКА с 1:0 като гост в мач от седмия кръг в efbet Лига., който се проведе на стадион „Локомотив“ в София. Автор на единственото попадение в срещата, което донесе успеха на „канарчетата“ бе Ехидже Укаки в 57-ата минута на двубоя. 
 
По този начин Александър Томаш тръгна със загуба при дебюта си начело на „армейците“. Това бе и четвърта поредна загуба за ЦСКА, който има само една победа в своите шест двубоя, като тимът се намира на 13-о място във временното класиране със само 3 точки. За „армейците“ това е второ поредно домакинско поражение без отбелязан гол. Ботев Пловдив пък вече натрупа 13 точки в актива си, заемайки 4-а позиция.

Първата добра възможност за гол се откри пред "канарчетата". Ехидже Укаки отне топката от Християн Петров отдясно, навлезе в наказателното поле и опита удар, който Бусато изби в корнер.

ЦСКА пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 10-ата минута, когато Джонатан Линдсет комбинира с Марселино Кареасо, който шутира, но ударът му бе блокиран. Последва добавка от страна на Годуин Коялипу, който обаче прати топката право в напречната греда.

В 17-ата минута Попов пусна към Укаки отдясно. Нигериецът центрира в наказателното поле, където защитата на "червените" изпусна Алекса Мараш, но черногорецът стреля над вратата. Малко след това Бернат се справи с удар на Скаршем.

Хайнц получи топката в наказателното поле на Ботев и шутира от воле в 26-ата минута, но топката премина покрай вратата. Коялипу навлезе отляво в наказателното поле на гостите в 39-ата минута и опита с удар по диагонала да потърси левия ъгъл на вратата, но бе блокиран. След центриране от последвалия корнер, Коялипу стреля с глава, но покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Бернат.

В 44-ата минута Джонатан Линдсет отправи удар от далечна дистанция, но прати топката над напречната греда на вратата.

Втората част започна с пропуск на Куялипу. Нападателят се възползва от грешка на Там и се озова сам срещу Бернат. Футболистът от ЦАР преодоля вратаря, но не намери очертанията на вратата.

В 57-ата минута Ботев нанесе своя удар. Християн Петров отново допусна груба грешка, като в опита си да изчисти топката я прати право в Укаки. След рикошета нигериецът се озова сам срещу Бусато, овладя на гърди и прати топката във вратата за 0:1.

В 74-ата минута Кареасо се контузи и на негово място влезе Петко Панайотов. Влезлите в игра преди него Иван Тасев и Джейсън Локило с нищо не промениха играта на "червените". Отборът на Александър Томаш все така не създаваше нищо опасно пред вратата на Бернат.

В 79-ата минута Нвачукчу напредна отдясно, преодоля Кордоба и се озова на стрелкова позиция, но беше спрян от Бусато. Малко след това бразилският страж отново се намеси след удар на Нвачукву.

След разбъркване в наказателното поле на Ботев Пловдив в 86-ата минута, Християн Петров отправи удар, който обаче бе отразен от Ханс Кристиан Бернат.

ЦСКА - Ботев Пд 0:1

0:1 Ехидже Укаки (57 мин.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар