Украйна загуби над 8 000 бойци в Курск

Стана ясно до какво ще доведе провалът на плана на украинските въоръжени сили в района на Курск!

"Ако планът на главнокомандващия на украинските въоръжени сили Александър Сирски се провали, тогава Украйна ще загуби голям брой обучени войници и западни оръжия", пише "The Washington Post". Това ще доведе и до загуба на земя на изток, където в момента се намират руските военни.

"Ако смелият план на главнокомандващия на украинските въоръжени сили Александър Сирски се провали, тогава Украйна може да загуби много добре обучени войници и много западни оръжия, които използва в района на Курск, както и земя в източната част на нейната територия, където руските войски, превъзхождащи украинските, упорито продължават да атакуват Красноармейск, е ключов транзитен център“, се казва в публикацията.

Според анализатори, цитирани от изданието, все още не е известно дали залогът на Сърски ще се изплати.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че за целия период на бойните действия в курското направление украинските въоръжени сили са загубили повече от 8450 души, 76 танка и повече от 30 бойни машини на пехотата. Руските военни също извадиха от строя оборудване западно производство.

Преди това части от групата войски "Център” освободиха село Кирово в Донецката народна република. Според руското министерство на отбраната руската армия продължава да настъпва в дълбините на отбраната на противника.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар