Нидерландия сътвори страхотен обрат срещу Турция

Нидерландия победи Турция с 2:1 в двубой от 1/4-финалите на UEFA EURO 2024. Попадението за нашата съседка бе дело на Самет Акайдън, а през втората част първо Стефан де Врай изравни, а след това Коди Гакпо направи пълния обрат, за да осигури участие на полуфинал на "лалетата".

Двубоят бе интересен, като Нидерландия имаше предимство, особено във владението на топката, но през първата част не успя да покаже достатъчно в атакуващ план. През второто полувреме тимът на Роналд Куман натисна значително и логичното се случи.

Нидерландия ще се изправи срещу Англия в полуфинален сблъсък на UEFA EURO 2024.

В 35-а минута Турция изпълни чудесно ъглов удар, като първоначално топката бе изчистена от Ван Дайк, но след това Арда Гюлер я прати обратно в наказателното поле, като Вербруген увисна, а Самет Акайдън се извиси и забоде кълбото във вратата на "лалетата" - 1:0 за Турция.


В 56-а минута Арда Гюлер шутира директно от пряк свободен удар, като бе много близо до попадение, но топката се отби от десния страничен стълб на Вербруген.

В 69-а минута на сблъсъка Нидерландия изпълни късо ъглов удар, като Депай в крайна сметка центрира, а най-високо се извиси Стефан де Врай, като забоде безпомощадно топката във вратата на Турция - 1:1.

В 76-а минута обратът стана факт. Шави Симонс намери Дензъл Дъмфрийс на десния фланг и пусна перфектен пас по земя, който намери Коди Гакпо на втора греда, а нападателят се пребори с персоналния си пазач и макар да не уцели по най-чистия начин топката, съумя да я изпрати във вратата на Мерт Гюнок - 2:1 за Нидерландия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар