Пропускане към основното съдържание

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.
 
Приблизително 110 немски ресторанта вече купуват „месо“ от Redefine Meat.
„За да започнат процеса на 3D отпечатване на месо, учените правят биопсия на партида от животински стволови клетки в зависимост от желания вид месо – говеждо, свинско, птиче или дори риба. 
 
След това тези клетки преминават през ин витро процес на пролиферация, къпейки се в подхранваща, богат на хранителни вещества серум в биореактор с контролиран климат.
В течение на няколко седмици тези клетки се размножават, взаимодействат и се диференцират в мастните и мускулните клетки, които изграждат биомастилото. След това роботизирана ръка използва дюза, за да разпредели тази пастообразна култивирана месна нишка на фини слоеве един върху друг. 
 
Ръката следва инструкциите на качен цифров файл с помощта на софтуер за компютърно проектиране или CAD, за да възпроизведе правилната форма и структура на предвиденото месо. 3D-отпечатаният месен материал трябва да бъде вискозен, но достатъчно твърд, за да възпроизведе структурен модел, пълен с точна тъканна васкуларизация, в зависимост от вида и разфасовката на месото."

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.