Пропускане към основното съдържание

Кот д'Ивоар е новият цар на Африка

Кот д'Ивоар ликува с Купата на африканските нации след обрат за 2:1 срещу Нигерия във финала.

Домакините на турнира успяха да се възползват максимално от горещата подкрепа по трибуните на олимпийския стадион "Аласан Уатара" в столицата Абиджан.

Единственото попадение през първата част отбеляза съотборникът на Кирил Десподов в ПАОК Вилиам Трост-Еконг. Това се случи в 38-ата минута, когато бранителят стреля с глава след центриране от ъглов удар.

Домакините изравниха по идентичен начин. В 62-ата минута Франк Кесие изравни с удар от втория етаж, възползвайки се и от несигурна изява на стража на съперника Стенли Нуабали.

Голямата звезда на Борусия Дортмунд Себастиан Алер направи обрата пълен след гол в 81-ата минута, засичайки с едно центриране в наказателното поле.

В същото време нападателят на "супер орлите" Виктор Осимен бе обезличен и така и не успя да стреля към вратата на  Кот д'Ивоар.

Двата тима се срещнаха вече веднъж в турнира - в груповата фаза когато до успеха стигнаха гостите с 1:0.

Така домакините на този форум печелят за трети път в историята си Купата на африканските нации след шампионатите през 1992-а година и 2015-а година.

Нигерия остава с 3 титли. Рекордьори са Египет със 7, а Камерун има 5.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.