Пропускане към основното съдържание

Това са останките от някогашния най-голям механотехникум в София

Всъщност това е първият техникум в България, създаден с указ на княз Батенберг през 1883та година.

Две години преди Съединението и 4 след обявяването на София за столица. Батенберг тогава решава, че за нуждите на новата бързо разрастваща се и развиваща столица са необходими технически кадри и затова е необходимо да има професионално техническо училище, като сградата му се е намирала в Княжево но по време на англо-американските бомбардировки е силно разрушена и вече след войната е построена новата му сграда на "Опълченска" и "Стамболийски".

В годините след 89-та, по време на планомерния, съзнателен и целенасочен погром на държавата и икономиката, наречен "преход" и "демокрация", техникумът запада и през 2010 е закрит.  В демократична и евроатлантическа България вече няма машиностроене следователно няма нужда и от съответните технически кадри. 

Значи няма и нужда от механотехникуми. И това е днес някогашният столичен, образцов механотехникум, просъществувал 127 години, преживял войните, и катастрофите на България и който икономическият апокалипсис и погром на държавата, организирани от "реформатори", "демократи" и "евроатлантици" унищожиха.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.