Пропускане към основното съдържание

И ГЕРБ издига милионер за кмет на София?

Ексцентричният бизнесмен Ивайло Пенчев, собственик на корпорацията "Уолтопия", може да се окаже изненадващата кандидатура на ГЕРБ за предстоящите в края на октомври местни избори, съобщи Lupa.bg.

С милионера Пенчев са били проведени разговори миналата седмица, като преговорите се движели от Томислав Дончев, който е натоварен от партията с организацията на кампанията за местния вот.

Ивайло Пенчев все още не е обявил решението си. Той доста се колебаел дали да се впуска в тази битка. Пенчев е роден във Велико Търново, но живее и развива бизнес в София от близо три десетилетия. Компанията му "Уолтопия" е световен лидер в производството на стени за катерене.

Състоянието на Ивайло Пенчев се изчислява на между 250 и 300 милиона евро, тоест профила му е близък до този на другия основен кандидат - Васил Терзиев, подкрепен от ПП, ДБ и "Спаси София". С тази разлика, че при Ивайло Пенчев я няма "екстрата" от роднини в Държавна сигурност.

В общи линии, бизнесмена се ползва с добра репутация, която отчасти бе накърнена с доста странното му решение през 2020 г. да направи дарение на една от големите болници в София под условие, че негови роднини, близки и служители на фирмите му, ще бъдат хоспитализирани с приоритет, ако се наложи, по време на първата Ковид-криза. В крайна сметка, болницата се отказа от дарението му.

Ивайло Пенчев е човек със силно либерални възгледи и определено няма нищо общо с повечето родни бизнесмени, натрупали парите си със схеми и далавери. Босът на "Уолтопия" вероятно би се харесал и на голяма част от гласоподавателите на ПП-ДБ, за които букета от роднини в ДС на Васил Терзиев е неприемлив. 

Пенчев редовно подкрепя "София Прайд" и трета година подред ходи на гей парада в София с цялото си семейство, дори дарява средства за правата на различните, както и за други онеправдани социални групи в обществото.

До този момент се смяташе, че най-вероятно партията ще издигне настоящия председател на СОС Георги Георгиев. В употреба са още имената на проф. Николай Габровски, Мирослав Боршош, проф. Иво Петров, Росен Желязков, но всички те отрекоха с тях да са водени преговори.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.