Пропускане към основното съдържание

Нови лъжи от Кирил Петков, къде и как се скри

Снимка: "24 часа"
Както вероятно знаете, Кирил Петков не се яви в сутрешния блок на Би-Ти-Ви. От пресцентъра на ПП са заявили на Мария Цънцарова, че е заминал в спешна командировка. Обяснения къде и за какво не са били дадени.  

Да се откажеш от интервю в национална телевизия, когато гори огромен политически скандал, в който е забъркана партията ти и твоето име, е антилогично, дори и повече – противоестествено, нелепо. Само много, ама мнооо-оого важно нещо може да отложи такъв разговор пред обществеността в бурята на взривената политическа и обществена атмосфера.  
Мой колега от "24 часа" е засякъл лидерът на ПП в самолета за Братислава тази сутрин. На въпроса какво ще прави там, Кирил Петков обяснил, че отива да открива партийна структура в Словакия.
Истината...
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Вчера (27 май) от Европейската комисия потвърдиха, че Урсула фон дер Лайен и бившият премиер Кирил Петков са били в КОНТАКТ по негова инициатива. Забележете израза – „контакт” вместо разговор.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
По моя информация Урсула фон дер Лайен, вбесена от злоупотребата с нейното име и това на Шарл Мишел (председател на Европейския съвет) е отказала да „диалогира” с Кирил Петков. Пътьом покрай съобщението за "контакта" от ЕК заявиха, че комисията поддържа България по пътя ни към  влизане в Шенген, а за влизане в еврозоната си има правила. Да поясня: за влизане в Еврозоната решаващите институции са Европейската централна банка и Съвета на министрите. Еврокомисията в този случай не играе, дори и да го иска - точно обратното на онова, което разправяше Кирил Петков.  

От Братислава Кирил Петков веднага е заминал с автомобил за Виена.
Пътуването му започна да се превръща в конспиративно – за Виена от летище София има много повече полети и в най-различни часове и пряко се стига по-бързо, отколкото чрез врътка в Братислава. В резюме – посещението във Виена е трябвало да остане скрито.
Едно от възможните обяснение е, че там се е срещнал с Иван Кръстев – гурото на родния преход в последните десетина години. В случая най-вероятно се търсят неговите контакти за замазване на гафа. По мои данни такава среща е имало. 

В понеделник до сряда Кирил Петков най-вероятно ще е отново в Братислава. Защо?
Защото там се провежда форумът GLOBSEK, на който ще присъства и Урсула фон дер Лайен. Вероятно и на него ще се търси разговор вместо "контакт".
Въобще една невероятна простотия да злоупотребиш с имена на видни европейски политици (ако въобще е била простотия), винаги е с дългосрочни последици. Дори и да бъде замазана.

Григор Лилов, Фейсбук 

*Заглавието е на редакцията

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.