loading...

вторник, 24 януари 2023 г.

Западът вече води не хибридна а действителна война с Русия

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че случващото се в Украйна вече не е хибридна война, а истинска война на Запада срещу Русия.

Лавров говори на съвместна пресконференция след среща с южноафриканския си колега Наледи Пандор в Претория.

Изразявайки, че САЩ заплашват други страни, които си сътрудничат с Русия, Лавров заяви, че САЩ и Великобритания са нарушили всички червени линии чрез заплахи и натиск.

„Те заплашват велики държави, които представляват 1000 години велики цивилизации и игнорират, че тези народи имат национална гордост“, каза Лавров.

Лавров каза, че във войната в Украйна се иска да се унищожи всичко, свързано с Русия, от езика до културата, „Когато говорим за това, което се случва в Украйна, говорим за истинска война, която Западът се готви дълго време срещу Русия, а не хибридна война."

Лавров твърди, че "войната и антируската враждебност се превърнаха в държавни глави" веднага след избирането на бившия украински президент Петро Порошенко и настоящия президент Володимир Зеленски, които бяха избрани с лозунгите за установяване на мир.

Посочвайки, че усилията на ООН не са премахнали пречките, които САЩ и Европейският съюз поставят пред руския износ на зърно и торове, Лавров подчерта, че торовете в европейските пристанища, които Русия дава на бедни страни, все още чакат транспортировка.
 
ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Няма коментари :

Публикуване на коментар