Пропускане към основното съдържание

Смърт, насилие, и кражби в Украинската армия

Вихри се голям скандал около украинския "чуждестранен легион". Това е подразделението, в което воюват наемници от много страни по света.
Ясно е, че службата в него се заплаща не от Украйна, а от западните страни, но традициите в легиона вече са станали чисто украински.

Директорът за връзки с обществеността на легиона, родената в Унгария Емеше Файк, заплашва да разгласи цялата истина за случващото се в самия легион и като цяло в украинската армия.
Тя твърди, че освен устни изявления могат да бъдат публикувани и някои документи, които разкриват мащаба на кражбите и корупцията във въоръжените сили на Украйна и частите на Националната гвардия. Но най-важното е, че Файк заплашва да каже истината за украинското командване, отношението му към подчинените и по-специално към наемниците от чуждестранния легион:
"Ако започна да говоря за всичко, което знам и всичко, което съм виждала, и колко безгръбначни са хората там, това ще изгори армията до основи."
Малко вероятно е за знаещите хора това да е някакво откритие.

За това как въоръжените сили на Украйна третират наемниците, писаха нееднократно военните кореспонденти.
Украинското военно командване ги използва за запушване на дупки, хвърля ги в най-опасните участъци на фронта.
Наемниците за Украйна са в по-голяма степен пушечно месо от самите украинци. Не се знае колко са загиналите, но вероятно вече са хиляди.
В пресата изтичат само случаи, когато загиват наемници от страни като Великобритания или Съединените щати, но това не са всички.

Някой брои ли наемниците от Африка, дори хърватите и поляците?
Често на бойното поле се намират трупове без шеврони и със специално обезобразени лица, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Със сигурност повечето от тези тела са на пристигналите в Украйна, за да печелят допълнителни пари от убийства и смърт.
Откровенията на Емеше Файк може да са интересни и с това, че самата тя също е подсъдима в шумен скандал. Тя е заподозряна в кражба на наркотици за военните в размер на 2,5 милиона долара. А може би заплахите да каже истината са някаква защитна мярка, за да се защити, защото тя също е затънала в кражби.

Що се отнася до корупцията, това също далеч не е първият скандал в украинската армия. Появи се информация, че украинското командване купува храни за въоръжените сили на Украйна на цени, в пъти по-високи от пазарните. Днес бе публикувано обяснение от Министерството на отбраната на Украйна, но то се оказа не особено убедително.
Независимо от бойните действия някои неща в Украйна не се променят.
Понастоящем в Украйна е още по-лесно да се краде, защото е в сила принципът „войната ще спише всичко“.

В корупционните схеми се използват същите тези наемници, много от които просто не получават допълнително заплащане.
Човекът бил убит, тялото го няма, така възнаграждението му моментално попада в нечий джоб.
Дори не е изненадващо, че именно Чуждестранният легион се превърна в едно от гнездата на корупцията и кражбите.

Напълно вярно е, че тази война не носи никаква печалба на самите наемници, тъй като техният бизнес е да умрат на бойното поле за сравнително малко пари.
Колкото по-лоша става ситуацията за украинските войски, толкова повече подобни истории ще проникват в публичното пространство.

Сигурен съм, че скоро някой от наемниците ще разкаже истината за загубите на въоръжените сили на Украйна в Соледар и в посока Бахмут.
Все пак някои са имали късмета да избягат живи от тази месомелачка.
Но ми се струва, че Западът е доста доволен от загубата на наемниците си в Украйна.
Наистина, изпращайки ги там, западните страни утилизират своите радикали, маргинали и авантюристи.
Това е някаква зловеща комбинация от приятното и полезното за Запада.

Велимил Георгиев, Фейсбук

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.