Пропускане към основното съдържание

Еквадор удари Катар при откриването на Мондиал 2022

Еквадор победи домакина Катар с 2:0 в откриващия мач на Световното първенство по футбол. Капитанът Енер Валенсия бе героят от първия ден на Мондиала, отбелязвайки и двата гола през първата част.

Валенсия можеше да запише и хеттрик, но негово попадение още в третата минута след неразчетено излизане на вратаря на катарците Саад Ал Шееб бе отменено заради засада след преглеждане на ситуацията с ВАР.

В 16-а минута Валенсия вкара първия официален гол на турнира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него от вратаря Ал Шееб.
 
Валенсия удвои преднината на южноамериканците в 31-а минута, когато реализира с прецизен удар с глава в долния десен ъгъл на вратата след центриране от дясно.

След почивката Еквадор диктуваше събитията на терена и не позволи на домакините дори да си помислят, че може да стигнат до обрат.

С успеха еквадорците опровергаха слуховете преди мача, че част от националите на страната са взели подкупи и ще загубят от домакините с 0:1. Точно обратно - пълно превъзходство за Еквадор и убедителна победа, с която тимът даде сериозна заявка за класиране за фазата на елиминациите.

Играчите на Катар не показаха футболни аргументи и станаха първият отбор-домакин на Световно първенство, който губи мача на откриването.

СЪСТАВИТЕ:

КАТАР: 1. Саад Ал Шееб, 2. Педро Мигел, 3. Абделхаким Хасан, 14. Хомам Ахмед, 15. Баасам Хишам, 16. Буалем Хухи, 6. Абдулазиз Хатем, 10. Хасан Ал Хайдос, 12. Карим Будиаф, 11. Акрам Афиф, 19. Алмоез Али

ЕКВАДОР: 1. Ернан Галиндес, 2. Феликс Торес, 3. Пиеро Инкапие, 7. Первис Еступинян, 17. Анхело, Пресиадо, 10. Ромарио Ибара, 19. Гонзало Плата, 20. Жегсон Мендес, 23. Мойсес Кайседо, 11. Микаел Естрада, 13. Енер Валенсия

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.