Пропускане към основното съдържание

Нова афера за сексуален тормоз над футболистки в САЩ

Извършителите често не са били наказвани и след насилието са можели да се присъединяват към нови отбори безпрепятствено

Разследващ доклад, поръчан от ръководството на Американската женска футболна лига (NWSL), установи широко разпространен сексуален тормоз на играчи от техните треньори. Публикуваният документ на 172 страници изброява множество случаи на неадекватно поведение, както и емоционално и физическо насилие над футболистки.

Упълномощената независима комисия за разследване заяви, че деянията са от системен характер, който е дълбоко вкоренен в американския женски футбол, както и в младежката лига

„Злоупотребата в NWSL е дълбоко вкоренена в американския женски футбол, като нормализира устно обидния треньор и заличава границите между треньорите и жените футболистки“, се казва в доклада, наред с други неща.

„Отборите, лигата и Футболната асоциация на САЩ не само многократно реагираха, когато бяха изправени пред оплаквания за футболистки и доказателства за злоупотреба, но също така не успяха да предприемат основни стъпки за предотвратяване и справяне с тях“, се добавя в доклада.

Извършителите често не са били наказвани и след насилието са можели да се присъединяват към нови отбори безпрепятствено и никой от футболната администрация, лигата или асоциацията не е поискал от треньорите да се поправят, се допълва в доклада.

Разследването, при което следователите интервюираха повече от 200 футболистки, включително много от националния отбор на САЩ, беше разпоредено от NWSL след миналогодишната лавина от обвинения от жени футболистки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.