Пропускане към основното съдържание

Лудогорец пропусна победата в луд европейски мач

Разградчани запазиха втората си позиция в групата на точка пред Рома

Лудогорец завърши при 1:1 с финландския ХИК (Хелзинки) като гост в двубоя от груповата фаза на Лига Европа на изкуствения терен на "Болт Арена".

Срещата започна с опасност пред вратата на разградчани още в третата минута, при която топката премина покрай гредата. Българският шампион успя да поведе при първата си по-добра възможност за гол. Каули и Тисера комбинираха пред наказателното поле, а играчът с номер 10 се разписа за 1:0 в 10-ата минута.

Домакините от ХИК опитаха натиск и пет минути по-късна създадоха напрежение пред вратата на Лудогорец. Финландците изпуснаха най-чистото си положение в 28-ата минута, в която нападателят на домакините Малик Абубакари спря шут на свой съотборник към българската врата.

В следващите минути Текпетей можеше да отбележи втори гол за Лудогорец, но стреля право в ръцете на Конър Хазард. Минути преди края съдията подмина падане на Кирил Десподов в наказателното поле на ХИК и даде знак играта да продължи.

Втората част започна с много опасна ситуация пред вратата на Лудогорец, но Дейвид Браун не успя да преодолее вратаря на разградчани и стреля право в ръцете му.

Точно десет минути след почивката ХИК успя да стигне до първия си гол в груповата фаза на Лига Европа и успя да изравни (1:1). Перпарим Хетемай беше най-добре пласиран в наказателното поле след фаул и с глава прати топката в мрежата.

Само няколко минути след това Лудогорец можеше отново да поведе в резултата, но Якуб Пиотровски  стреля така, че вратарят на ХИК да може да се намеси.

Лудогорец натисна съперника и пропусна две добри положения след 70-ата минута, при които вратарят на финландците спаси удари на Нонато и Кирил Десподов.

ХИК пропусна три много добри положения след 80-ата минута, но Антони Олисаня стреля покрай гредата, Боян Радулович не успя да преодолее Падт малко след това, а Сантери Ваанен шутира встрани.

Каули Оливейра можеше да донесе успеха на Лудогорец в 90-ата минита, но не уцели вратата от добра позиция.

Така Лудогорец запази втората си позиция в групата на точка пред Рома, но тимът на Жозе Моуриньо посреща лидера Бетис от 22:00 часа наше време. За ХИК равенството носи първа точка в груповата фаза, дошла след първия гол за финландците в тази фаза.

ХИК - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Матиас Тисера (10')
1:1 Перпарим Хетемай (55')

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.