Пропускане към основното съдържание

Задава се нов ценови шок

Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода

Повишаване на парното и топлата вода с 60 процента от Нова година, ако държавата не компенсира топлофикациите, които са на природен газ. Това заяви за "По света и у нас" председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев.

"Трендът е малко нестабилен на природния газ, както знаем, сега би трябвало да се понижи цената, но това не означава, че това ще бъде през целия зимен период, така че тези нива, които достигна цената на природния газ, е необходимо от 1 януари да се повиши цената на топлинната енергия поне с 60%, но уточняваме, че това трябва да се случи, ако не бъдат одобрени компенсациите за топлофикациите заради високата цена. Тогава това повишение или няма да го има или ще бъде доста по-малко", каза Георгиев.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов обясни пред БНТ, че готвените от кабинета мерки ще бъдат насочени към най-засегнатите от скока на синьото гориво, но ще са обвързани с конкретни ангажименти, от индустрията за енергийна ефективност.

"Степента на подпомагане, поне това, което аз предлагам, е да зависи от ангажименти от ответната страна за икономии, оптимизация, за енергийна ефективност", каза Росен Христов. 

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.