Пропускане към основното съдържание

Кошмарно начало провали Лудогорец срещу Динамо Загреб

Лудогорец допусна домакинска загуба с 1:2 от Динамо (Загреб) в първия сблъсък между двата отбора от третия квалификационен кръг на Шампионската лига през този сезон.
Кошмарни начални минути на пълния до краен предел стадион в Разград донесоха дебютно поражение на „орлите“ през новата кампания и така те ще трябва задължително да спечелят реванша в Хърватия, ако не искат да играят в групите на Лигата на конференциите.

Българският футболен първенец допусна 2 гола за 3 минути – в 6-ата и в 9-ата, след което заигра доста по-силно и можеше най-малкото да изравни, но пропуски на Пиерос Сотириу, силни изяви на вратаря Доминик Ливакович, а веднъж и гредата го лишиха поне от равенството.

Срещата започна на високи обороти и още в 114-ата секунда Лудогорец бе много близо до попадение.

Нападателят Пиерос Сотириу бе намерен на чиста позиция до точката за дузпа и стреля технично към долния ъгъл, но защитникът Расмус Лауритсен успя да изчисти пред голлинията.

Последва още един пропуснат шанс от домакините, а гостите отговориха с бърз двоен удар скоро след това.

Те откриха резултата в 6-ата минута, когато Дино Перич успя да укроти топката в наказателното поле и с удар от воле да матира Серджио Падт.

Попадението смути Лудогорец и само 3 минути след него Динамо удвои преднината си.

След пробив на Мислав Оршич последва прострелно центриране, което вратарят на „орлите“ опита да пресече, но топката се удари в крака му и спря в мрежата.

Така хърватите поведоха с 2:0 още преди да са изтекли първите 10 минути игра.

В 21-ата обаче домакините успяха да намалят, след като шут на новото им попълнение Якуб Пьотрвоски бе избит, ала топката попадна у Бърнард Текпетей и той от много малък ъгъл я промуши покрай вратаря, за да направи резултата 1:2.

В 29-ата минута Лудогорец можеше и да изравни, след като Сисиньо намери много находчиво Каули Оливейра и той овладя, но от отлична позиция не улучи целта.

Междувременно домакините имаха претенции за червен картон на Димо Перич, който задържа откъсващия се сам срещу вратаря Сотириу, ала се размина с официално предупреждение, а и системата ВАР не се намеси.

Малко преди почивката Рик Джонатан показа завидна техника и потърси с подаване Сотириу, който обаче бе блокиран от защитник.

Така първото полувреме завърши при резултат 2:1 в полза на гостите от Загреб, а по време на почивката наставникът на домакините Анте Шимунджа направи 2 смени, една от които принудителна.

Още преди паузата травма получи вратарят Серджио Падт и той бе заменен от хърватина Симон Слуга, докато Доминик Янков се появи на мястото на Каули Оливейра.

В самото начало на втората част само няколко сантиметра разделиха Лудогорец от изравнително попадение.

След изстрел на Рик Джонатан от границата на наказателното поле топката бе отклонена от вратаря в гредата и после се търкулна по голлинията, но не я премина.

В 55-ата минута отново Рик Джонатан отправи опасен удар, профучал над вратата. „Зелените“ обаче продължиха да диктуват събитията на терена след почивката.

В 66-ата минута Текпетей напредна чудесно по фланга и хитро подаде към Сотириу, чийто изстрел от движение обаче бе спасен майсторски от Доминик Ливакович.

След последвалия корнер пък отново Сотириу бе най-съобразителен в пеналта, ала ударът му с глава срещна напречната греда.

ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (ЗАГРЕБ) 1:2

0:1 Дино Перич (6) мин.

0:2 Серджио Падт (9 мин., автогол)

1:2 Бърнард Текпетей (22) мин.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.