Пропускане към основното съдържание

Борбена България издържа в Грузия

Националният ни отбор по футбол остана без победа в тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. „Трикольорите“ поне не загубиха визитата си на Грузия, след като паднаха тежко с 2:5 от съперника в Разград преди седмица, а сега стигнаха до равенство 0:0 пред пълните трибуни в Тбилиси.

Домакините имаха превъзходство в двубоя от група 4 на лига С, но пък нашите не се предадоха и взеха третата си точка в потока, след ремитата с Гибралтар (1:1) и Северна Македония (1:1).

Грузинците започнаха вихрено срещата и още в първата минута поискаха дузпа, но претенциите им останаха неуважени.

Едва 120 секунди по-късно те осъществиха бърза атака отляво, ала прострелното центриране бе пресечено от наш защитник.

В 4-ата минута се стигна до още едно такова, но този път нямаше кой да засече и се стигна до корнер, след който Николай Михайлов улови.

В 8-ата минута пък всички на стадиона подкрепиха с аплодисменти Тодор Неделев, който пострада и бе опериран по спешност след пътна катастрофа в Тбилиси, а за самата среща нашите национали излязоха със специални фланелки с лика на Тошко.

Впоследствие България заигра малко по-добре и изравни играта, макар че домакините продължиха да диктуват събитията на терена.

Головите опасности обаче на практика липсваха до почивката, с изключение на няколко центрирания, като нито един от двата отбора не успя да нанесе точен удар през първите 45 минути игра.

На почивката двамата селекционери не направиха промени и началните минути на второто полувреме бяха спокойни.

В 60-ата обаче домакините имаха 2 страхотни възможности, след като техен футболист бе изведен сам срещу Ники Михайлов и го прехвърли, но притичалият Пламен Гълъбов изчисти пред голлинията. Последва и добавка, която пък бе спасена самопожертвователно от вратаря на България.

Междувременно бяха извършени множество промени в двата състава, но въпреки това Грузия продължи да е по-дейният тим и да има преимущество.

До края на редовното време обаче домакините не успяха да го оползотворят и в крайна сметка двата отбора направиха трето в историята реми помежду си.

След него България остава на предпоследно място в групата с 3 точки, докато домакините са лидери с 10 в своя актив, след като за първи път пропуснаха да спечелят в потока.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.