Пропускане към основното съдържание

Извратените европейски ценности...

Паметник на европейската майка - Хага, Нидерландия.


Явно това са новите европейски ценности!

Съгласни ли сте с тях?

Коментари

  1. Не изглежда нормално, не ми е приятно, да го гледам, даже и като и произведение на изкуството!

    ОтговорИзтриване
  2. Европейска майка , та като гледам щъркелите им ги носят в действителност

    ОтговорИзтриване
  3. Това е срам да го наричат европейски ценности

    ОтговорИзтриване
  4. Ужас,що за безскрупулен човек е сътворил тази статуя😱😩😡

    ОтговорИзтриване
  5. https://www.stroom.nl/nl/kor/project.php?pr_id=4355555

    ОтговорИзтриване
  6. Това е фотошоп, няма такава статуя, потърсете я в Гугъл и сами ще се убедите. Потърсете и на други езици и пр. Явно има хора които се стремят да настройват обществото срещу Европа.

    ОтговорИзтриване
  7. Това не е никаква европейска майка и т. н, а просто статуя т. е това е никакъв паметник, няма никакви политически мотиви или послания, както се внушава по горе, а е в галерия. И то преди 5 години е била изложбата:

    В събота, 21 октомври 2017 г., новата скулптура "И животът свърши там" на Фемми Отен ще бъде добавена към Галерията за скулптури в центъра на Хага. in het centrum van Den Haag. Това е първата й бронзова скулптура в публичното пространство. В тази скулптура, наподобяваща тотем и смесваща половете, са обединени различни визуални култури. В цялата си миролюбивост и уязвимост творбата е изявление за свободата на мисълта.

    Творчеството на Фемми Отен съдържа много препратки към изкуството на Древна Гърция, Египет, Средновековието и Ренесанса. Нейната магическа вселена е обитавана от мистериозни, хибридни същества с елементи на човек, Бог и животно. Въпреки че творбите ѝ често имат автобиографичен характер, скулптурите ѝ са пропити с класическа и универсална стойност.

    Новата ѝ скулптура има препратки към голи тела от класическата гръцка скулптура и е едновременно мъжка и женска. За Отен това е най-идеалното състояние на съществуване: "Гръцкият бог Хермафродит буквално се е слял с любимата си. Откакто започнах да рисувам и да създавам творбите си, половете без усилие се сливат един с друг. За мен това е много естествено. Мога да се идентифицирам с единия или с другия. За мен е странно да разглеждам мъжете и жените като отделни същности - ние сме толкова дълбоко свързани един с друг и животът ни е толкова преплетен. Самата аз изпитвам дълбоко желание да се смесвам."

    Голотата и сексуалната двусмисленост на "И животът свършва там" разглеждат и въпроси като смелостта да бъдеш различен и това да ти бъде позволено да бъдеш различен. По този начин художникът иска да породи свобода на мисълта. Тя не говори буквално за транссексуалността, а по-скоро за идеята, че всичко трябва да бъде позволено, също и когато е различно от нормата. Че голотата е много естествена и може да бъде много обезоръжаваща, че различните полове и култури могат да бъдат обединени, че в тази пълнота има и голяма нежност. Отен: "При тази скулптура бях много загрижен за намирането на правилната поза, тя трябваше да бъде напълно естествена. Без срам и без явна гордост - за мен това беше много важно."

    Заглавието на скулптурата, "И животът е там", е строфа от любовната поема "Не мога да живея с теб" на американската поетеса Емили Дикинсън (1830-1886). Заглавията на творбите на Отън често препращат към поезията на Дикинсън, в която тя разпознава чувството на самота, копнеж и разочарование и желанието да бъде (освободена).

    Фемми Отен (Амстердам, 1981) живее и работи в Хага. След като завършва академиите в Хага и Гент, тя е резидентен художник в Rijksakademie в Амстердам. През 2013 г. Отен е носител на наградата de Volkskrant Beeldende Kunstprijs, а година по-късно е един от художниците, избрани от нидерландското правителство да направят официален портрет на крал Вилем-Александър. Нейни творби са включени в различни изложби в галерия "Фонс Велтерс", Амстердам; в Stroom Den Haag (2012 г.); 14-то биенале в Истанбул (2015 г.) и Stedelijk Museum Schiedam (2016 г.). Неотдавна тя направи самостоятелна изложба в Ketelfactory в Schiedam (2017).
    www.femmyotten.nl
    www.fonswelters.nl

    Скулптурната галерия в Хага е концепция и дизайн на П. Струйкен. Чрез постоянния си характер и ежегодните си поръчки тя предлага уникален формат за изкуство в публичното пространство и предлага разрез на холандската скулптура от 1990 г. насам. Куратор на Скулптурната галерия е Андре Кройсен. Ръководител на проекта от страна на Stroom е Винсент де Бур, съветник и координатор по изкуство и публично пространство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моите деца са малки и не разбират от "изкуство", виждат жена с пишка. Пък и аз така.
      Извратено!

      Изтриване
    2. Толкова неща изписахте дори и повечето да са така,по-голямата част от хората няма как да я приемат тази статуя. Има си скрито послание в нея и буди в хората отвращение. Но това са нормални неща за западно европейците те не виждат нищо нередно в този вид изкуство. Отворени личности са за всякакъв вид извращения.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата