Пропускане към основното съдържание

Извратените европейски ценности...

Паметник на европейската майка - Хага, Нидерландия.


Явно това са новите европейски ценности!

Съгласни ли сте с тях?

Коментари

  1. Не изглежда нормално, не ми е приятно, да го гледам, даже и като и произведение на изкуството!

    ОтговорИзтриване
  2. Европейска майка , та като гледам щъркелите им ги носят в действителност

    ОтговорИзтриване
  3. Това е срам да го наричат европейски ценности

    ОтговорИзтриване
  4. Ужас,що за безскрупулен човек е сътворил тази статуя😱😩😡

    ОтговорИзтриване
  5. https://www.stroom.nl/nl/kor/project.php?pr_id=4355555

    ОтговорИзтриване
  6. Това е фотошоп, няма такава статуя, потърсете я в Гугъл и сами ще се убедите. Потърсете и на други езици и пр. Явно има хора които се стремят да настройват обществото срещу Европа.

    ОтговорИзтриване
  7. Това не е никаква европейска майка и т. н, а просто статуя т. е това е никакъв паметник, няма никакви политически мотиви или послания, както се внушава по горе, а е в галерия. И то преди 5 години е била изложбата:

    В събота, 21 октомври 2017 г., новата скулптура "И животът свърши там" на Фемми Отен ще бъде добавена към Галерията за скулптури в центъра на Хага. in het centrum van Den Haag. Това е първата й бронзова скулптура в публичното пространство. В тази скулптура, наподобяваща тотем и смесваща половете, са обединени различни визуални култури. В цялата си миролюбивост и уязвимост творбата е изявление за свободата на мисълта.

    Творчеството на Фемми Отен съдържа много препратки към изкуството на Древна Гърция, Египет, Средновековието и Ренесанса. Нейната магическа вселена е обитавана от мистериозни, хибридни същества с елементи на човек, Бог и животно. Въпреки че творбите ѝ често имат автобиографичен характер, скулптурите ѝ са пропити с класическа и универсална стойност.

    Новата ѝ скулптура има препратки към голи тела от класическата гръцка скулптура и е едновременно мъжка и женска. За Отен това е най-идеалното състояние на съществуване: "Гръцкият бог Хермафродит буквално се е слял с любимата си. Откакто започнах да рисувам и да създавам творбите си, половете без усилие се сливат един с друг. За мен това е много естествено. Мога да се идентифицирам с единия или с другия. За мен е странно да разглеждам мъжете и жените като отделни същности - ние сме толкова дълбоко свързани един с друг и животът ни е толкова преплетен. Самата аз изпитвам дълбоко желание да се смесвам."

    Голотата и сексуалната двусмисленост на "И животът свършва там" разглеждат и въпроси като смелостта да бъдеш различен и това да ти бъде позволено да бъдеш различен. По този начин художникът иска да породи свобода на мисълта. Тя не говори буквално за транссексуалността, а по-скоро за идеята, че всичко трябва да бъде позволено, също и когато е различно от нормата. Че голотата е много естествена и може да бъде много обезоръжаваща, че различните полове и култури могат да бъдат обединени, че в тази пълнота има и голяма нежност. Отен: "При тази скулптура бях много загрижен за намирането на правилната поза, тя трябваше да бъде напълно естествена. Без срам и без явна гордост - за мен това беше много важно."

    Заглавието на скулптурата, "И животът е там", е строфа от любовната поема "Не мога да живея с теб" на американската поетеса Емили Дикинсън (1830-1886). Заглавията на творбите на Отън често препращат към поезията на Дикинсън, в която тя разпознава чувството на самота, копнеж и разочарование и желанието да бъде (освободена).

    Фемми Отен (Амстердам, 1981) живее и работи в Хага. След като завършва академиите в Хага и Гент, тя е резидентен художник в Rijksakademie в Амстердам. През 2013 г. Отен е носител на наградата de Volkskrant Beeldende Kunstprijs, а година по-късно е един от художниците, избрани от нидерландското правителство да направят официален портрет на крал Вилем-Александър. Нейни творби са включени в различни изложби в галерия "Фонс Велтерс", Амстердам; в Stroom Den Haag (2012 г.); 14-то биенале в Истанбул (2015 г.) и Stedelijk Museum Schiedam (2016 г.). Неотдавна тя направи самостоятелна изложба в Ketelfactory в Schiedam (2017).
    www.femmyotten.nl
    www.fonswelters.nl

    Скулптурната галерия в Хага е концепция и дизайн на П. Струйкен. Чрез постоянния си характер и ежегодните си поръчки тя предлага уникален формат за изкуство в публичното пространство и предлага разрез на холандската скулптура от 1990 г. насам. Куратор на Скулптурната галерия е Андре Кройсен. Ръководител на проекта от страна на Stroom е Винсент де Бур, съветник и координатор по изкуство и публично пространство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моите деца са малки и не разбират от "изкуство", виждат жена с пишка. Пък и аз така.
      Извратено!

      Изтриване
    2. Толкова неща изписахте дори и повечето да са така,по-голямата част от хората няма как да я приемат тази статуя. Има си скрито послание в нея и буди в хората отвращение. Но това са нормални неща за западно европейците те не виждат нищо нередно в този вид изкуство. Отворени личности са за всякакъв вид извращения.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.