Пропускане към основното съдържание

Байерн Мюнхен с класика над Барселона, прати каталунците в Лига Европа

Байерн Мюнхен победи Барселона с 3:0 в един от най-интригуващите мачове в последния кръг на Шампионската лига. Домакините откриха резултата след попадение с глава на Томас Мюлер, а малко преди края на първото полувреме Лерой Сане с красив изстрел удвои. Половин час преди края на двубоя Джамал Мусиала направи резултата класически за баварците. Баварците поведоха с гол на Томас Мюлер в 34-тата минута, а десет минути по-късно Лерой Сане удвои преднината на домакините след грешка на Марк-Андре тер Стеген. Час игра след началото Джамал Мусиала покачи до 3:0.

В 4-тата минута Марк-Андре тер Стеген сбърка едно подаване и подари топката на Роберт Левандовски. Полякът се устреми към наказателното поле, но Серхио Бускетс го спъна, за което получи жълт картон. Лерой Сане стреля директно от прекия свободен удар. Топката се удари неприятно в главата на Бускетс. Капитанът на гостите обаче успя да се изправи и да продължи.

Три минути по-късно Жорди Алба стреля от границата на наказателното поле, но не успя да затрудни Мануел Нойер. Класният вратар успя да улови безпроблемно.

В 16-ата минута Алфонсо Дейвис задмина като влак малка гара Сержиньо Дест. След това се озова в ситуация един срещу един с Роналд Араухо, който го препъна, преди да стане твърде късно. Уругваецът беше официално предупреден, но за негово щастие Байерн не успя да се възползва от прекия свободен удар, който получи.

Две минути по-късно Джамал Мусиала беше изведен зад защитата на Барса. Той реши да комбинира с Томас Мюлер. Германският национал обаче не съумя да играе с топката и да я прати в опразнената врата. Беше отсъдена и засада, макар че повторенията показаха, че ситуацията е тънка.


Към средата на първата част каталунците показаха, че могат да застрашат вратата на Нойер. Мемфис Депай и Усман Дембеле си размениха бързи подавания. Нападението завърши с удар от движение на французина, но високо над напречната греда.

В 28-ата минута Томас Мюлер се възползва от дупка в защитата на гостите и нахлу в наказателното поле. Той опита да намери Роберт Левандовски с успоредно на голлинията подаване. Тер Стеген обаче успя с върха на пръстите си да отклони топката и предотврати сигурен гол. Барса обаче понесе тежък удар, защото Жорди Алба получи разтежение и трябваше да напусне принудително терена.

Половин час след началото Кингсли Коман центрира отдясно. Мусиала засече с глава. Топката се отклони от главата на Араухо, но Тер Стеген внимаваше и се намеси.

В 34-тата минута баварците поведоха от нищото. Левандовски получи в наказателното поле, успя да финтира Жерар Пике и центрира меко към далечната греда. Там Мюлер скочи високо и стреля с глава. Топката прехвърли Тер Стеген, а Араухо направи отчаян опит да изчисти, преди тя да премине голлинията. Главният съдия Овидиу Хацеган обаче погледна часовника си и посочи центъра.

Десет минути по-късно Байерн удвои преднината си. Лерой Сане стреля от дистанция и хвана неподготвен Тер Стеген. Стражът на Барса проспа ситуацията и допусна лек гол.

В началото на втората част Байерн скри топката от Барса при бърза контрааката. Като по чудо резултатът остана непроменен. Алфонсо Дейвис получи на скорост по лявото крило. Той центрира по земя към Коман, който отклони с едно докосване към Сане. Въпреки че Тер Стеген беше паднал на земята, Лерой Сане от непосредствена близост прати топката в обсега му и германският страж улови.

В 62-рата минута логичното се случи и баварците стигнаха до трети гол. Левандовски изведе Алфонсо Дейвис, който преодоля Роналд Араухо и намери Мусиала точно преди топката да напусне очертанията на терена. За 18-годишния талант остана най-лесното. От чиста позиция да прати топката в мрежата.

В следващите минути мачът се доиграваше. Барселона показваше немощ в нападение, докато Байерн намали оборотите. Юлиан Нагелсман дори извади част от топ звездите си, включително Левандовски и вкара млади таланти, които да трупат игрови опит.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.