Пропускане към основното съдържание

Имали замесени полицаи при отвличане на 6-годишно дете?

Преди цели 24 години изчезва Съвестин, а съвестта на държавата не позволява той да бъде намерен и до днес. Бащата на детето Тодор Деянов твърди, че ченгета са отвлекли хлапето му.

Съвестин изчезна на 6 май 1997 г. в софийския квартал „Люлин“. И до днес бащата е сигурен, че момчето е било отвлечено и продадено в друга държава. Млад мъж, приличащ на него, беше засечен във френското метро, но страната ни по категоричен начин отказа да разследва случая.

Издирвателните действия първоначално се насочват към иранец и родна проститутка, живеещи на семейни начала. Жената имала дете, което си играело със Съвестин. С днешна дата не се знае къде са тези хора. За иранеца се пуска слух, че е мъртъв, според други сведения е в чужбина. Преди години бащата на Съвестин дори посочи, че в похищението на детето участие са взели полицаи сержанти от Троян и от Плевен, на които дори се знаели имената.

Според него момче като Съвестин струвало 200 000 евро, а осиновителите му най-вероятно били богаташи, които или не могат да имат дете, или просто са решили, че искат то да изглежда точно по този начин.

Тодор е сигурен, че Съвестин е изведен от страната ни с подменена самоличност, като името му най-вероятно е сменено още в България. Бащата смята, че точно неговият син е похитен, защото той бил най-удобен, тъй като гледал сам детето си, бил обикновен човек без правно образование и никой нямало да му обърне внимание.

Според Тодор каналите, които се занимават с отвличането и продаването на деца, се състояли от пет-шест похитители, като групата им била разделена на йерархични нива. Неразрешеният случай на отвличане и убийство на едно 9-годишно момиче в САЩ през 1996 г. стана причина за откриването на хиляди безследно изчезнали деца по целия свят. Историята на малката Амбър Хагерман вече е част от всички „студени досиета“, тъй като нейният похитител така и не бе заловен. Битката на родителите Дона и Чарли Хагерман с безсилието на властите пред разкриването на заплетения случай все пак даде сили и мотивация на хиляди хора, чиито деца са станали жертви на подобен тип престъпления.

Почернените майка и баща намериха начин да помогнат на други в тяхното положение, давайки идеята за създаване на специална система, която да оповестява за отвличането на деца, и такава, чрез която да се разпространяват информационни бюлетини за хора, подозирани в похищения.Благодарение на усилията им през 2002 г. бе създадена системата, наречена „AMBER Alert“. 16 години по-късно най-накрая тя е въведена и в България.

Ако тя бе стартирала по-рано, имаше реален шанс много от изчезналите деца у нас да бъдат спасени.Страната ни обаче нехае, а според запознати системите за отвличане са същите, каквито били и преди 24 години. Периодично в България изчезват непълнолетни деца (по-често момичета) и никой не знае какво се случва с тях.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.