Пропускане към основното съдържание

Швейцария унижи България с 4:0

Националният отбор на България по футбол отново стана за срам! Селекцията на Ясен Петров игра трагично и загуби тежко - 0:4 от Швейцария в последната си световна квалификация за Мондиал 2022. Домакините тотално доминираха на стадион „Суиспорарена“ в Люцерн. Нашите геройски устискаха до почивката, а още в началото на втората част швейцарците пробиха Иван Караджов и 0:4 бе най-малкото, с което българите се отърваха.

Още в 4-ата минута Рубен Варгас пробва мерника си с изстрел от дистанция, пращайки топката над вратата на Караджов. Швейцарците контролираха играта, а в 9-ата минута българите стигнаха до първия си корнер, но центрирането на Тодор Неделев бе твърде силно и не предизвика никаква опасност за Ян Зомер. 


В 10-ата минута Варгас преодоля Иван Турицов и стреля в близкия ъгъл, а Иван Караджов улови. За разлика от двубоя в София, който "лъвовете" загубиха с 1:3, първите 13 минути от срещата минаха без гол в българската врата. В 17-ата минута Варгас отново стреля в близкия ъгъл, за да види отново топката в ръцете на Караджов. В следващите минути тимът на Швейцария се настани удобно в половината на България.

В 24-ата минута доброто пласиране на Караджов му помогна да улови топката след изстрел на Марио Гавранович. Малко след това Окафор върна към Варгас на границата на наказателното поле, но шутът ми отново бе уловен от българския страж.  В 32-ата минута Атанас Илиев стреля от дистанция над вратата на Зомер.

След 37-ата минута "кръстоносците" стигнаха до четири поредни ъглови удара, които обаче дори не предизвикаха спасяване от Караджов. В 40-ата минута Денис Закария пък стреля покрай вратата.

В 44-ата минута Окафор стреля технично, топката се отби в страничния стълб, разходи се по голлинията, но така и не влезе във вратата. В добавеното време на първата част Момчил Цветанов добре изчисти в ъглов удар.

За началото на втотара част Ясен Петров направи две промени. Иван Турицов отстъпи мястото си на Димитър Велковски, а Георги Минчев замени Атанас Илиев.

Второто полувреме започна по най-лошия начин за България, след като в 48-ата минута Шакири се справи със защитата на "лъвовете" и центрира към непокрития Ноа Окафор, който с глава вкара дебютното си попадение с екипа на "кръстоносците". 


В 51-ата минута Момчил Цветанов сбърка, което доведе до опасна атака за швейцарците, а за щастие на българския тим те не успяха да я развият и тя завърши с топка в ръцете на Караджов. Три минути след това домакините бяха на косъм от второ попадение, като и този път гредата помогна на Караджов, след като изстрела от близо на Шакири се отби в страничния стълб на вратата му.

В 57-ата минута при поредния си опит Рубен Варгас този път успя да порази целта. Велковски не се справи по най-добрия начин, което позволи на Гавранович да изведе Варгас на стрелкова позиция, а той вкара неспасяемо топката във вратата на Иван Караджов.

Само три минути след второто попадение Видмер центрира успоредно на голлинията, но нямаше негов съотборник, който да засече топката.

В 64-ата минута Швейцария вкара и трети гол дело на Марио Гавранович, но попадението не бе зачетено заради засада, видяна след ВАР. В 70-ата минута и гол на влезлият като резерва Седрик Итен не бе зачетен заради засада.

В 72-ата минута прошка за България вече нямаше. След двойно подаване между Шакири и Щефен, последният прати топката на главата на Итен, който я заби в мрежата на Караджов.

В 78-ата минута Андреа Христов с отличен шпагат изчисти топката в ъглов удар. Въпреки комфортната си преднина швейцарците не спряха с натиска си в последните минути. Малко след 80-ата минута "лъвовете" останаха с човек по-малко на игрището, тъй като на Тодор Неделев му прилоша, а позволените пет смени вече бяха направени от Ясен Петров. В 87-ата минута Неделев все пак успя да се върне на терена.

В първата минута на даденото от съдията осемминутно продължение Ремо Фройлер си пое топката на границата на наказателното поле, а след това я прати във вратата на България.

Швейцария - България 4:0

1:0 Ноа Окафор 48'

2:0 Рубен Варас 57'

3:0 Седрик Итен 72'

4:0 Ремо Фройлер

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
ШВЕЙЦАРИЯ: 1. Зомер, 2. Мбабу, 22. Шаар, 4. Ф. Фрай, 3. Видмер, 6. Закариа, 8. Фройлер, 9. Окафор, 17. Варгас, 23. Шакири, 19. Гавранович
 
БЪЛГАРИЯ:
23. Караджов, 2. Турицов, 2. А. Христов, 5. Димитров, 21. Цветанов, 7. Костадинов, 8. Неделев, 18. Чочев, 10. Кирилов, 11. Десподов, 9. А. Илиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.