Пропускане към основното съдържание

Фамозна Биляна Дудова донесе световна титла на България в борбата

Биляна Дудова е новата световна шампионка по борба в категория до 59 килограма, след като победи на финала в Осло представителката на Япония Акие Ханай с 6:4 точки. По този начин за пръв път в кариерата се окичва със златния медал от Световно първенство по борба, след като през 2018 г. остана със сребърния медал.

Тя започна страхотно и след хвърляне спечели 4 точки още преди да е изминала и една минута. Японката, от своя страна, контраатакува и записа 2 точки, но от българсикия щаб поискаха челиндж и той отреди по две точки за всяка от боркините.

До почивката резултатът остана непроменен и така Дудова започна последните 3 минути от сблъсъка с Акие Хатай с аванс от 6:2 точки.

Две минути преди края японката опита да направи захват, но Биляна се измъкна и на свой ред направи захват, малко след който съдията изправи двете състезателки. Следващата атака на Хатай бе към глезена на Дудова, но боркинята ни успя да ѝ противодейства. До края японката записа нови 2 точки, но те не бяха достатъчни за нищо повече от сребърния медал, докато заслужено златото отиде при Биляна Дудова.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.