Пропускане към основното съдържание

ОФИЦИАЛНО: Боби Михайлов с инфарктна победа остава президент на БФС

Борислав Михайлов постигна инфарктна победа в изборите за президент на Българския футболен съюз. Досегашният такъв запазва поста си, след като получи 241 вота на извънредния конгрес в НДК.

За неговия основен конкурент Димитър Бербатов пък гласуваха 230 делегата, докато 8 пуснаха своя вот за Христо Порточанов.

Малко след оповестяването на резултатите обаче Димитър Бербатов излезе на трибуната и поиска балотаж като бе подкрепен от Георги Градев от екипа си.

Казусът е следният – според Бербатов и екипа му трябва да се смятат 483 делегати, колкото са присъствали в залата, а не колко са гласували.

Ако се приеме бройката 483, то получените от Боби Михайлов 241 гласа нямаше да му стигнат за победа на първи тур. Междувременно третият кандидат Христо Порточанов, който получи 8 гласа, напусна залата и си тръгна.

„Не съм доволен от резултата, очаквах много повече“, заяви Порточанов и допълни, че изобщо не го интересува втория тур и няма да призове гласувалите за него да дадат вота си за някой друг, ако има балотаж.

До такъв обаче не се стигна, след като председателят на комисията по избора обяви резултатите от гласуването. Общо 480 дадоха своя вот във вторник, като трима не са гласували, което е достатъчно на Михайлов да премине квотата от 50%+1 глас.

Новият-стар президент на БФС коментира победата си така:

„Днес, пред погледа на цяла България, представителите на УЕФА и ФИФА, които казаха, че не са виждали по-прозрачен Конгрес, още веднъж се доказа, че ръководството на БФС никога не е подценявало и манипулирало демократичния избор. Благодаря за оказаното доверие. Ще работя с цялото си сърце през следващите 4 години!“

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.