Пропускане към основното съдържание

ЦСКА спечели първата си точка, но изпусна Бодьо/Глимт

ЦСКА завърши наравно 0:0 в среща от 2-ия кръг в група "С" на Лигата на конференциите. На "Васил Левски" "армейците" играха по-добре от коравия си норвежки съперник, като четири минути преди края Жорди Кайседо беше спрян със страхотно спасяване, а в последната секунда на продълженията гостите вкараха гол, който беше отменен заради нарушение в атака.

Първата по-опасна атака бе за Будьо/Глимт, като играч на норвежците е изведен сам срещу Густаво Бусато още преди да е изминала и минута, но вратарят на ЦСКА излезе и хвана топката.

Последва центриране в наказателното поле на гостите на Йоан Баи, но там централните защитници се намесиха. В 5-ата минута Мариус Хьойбратен фаулира жорди Кайседо на гринацата на наказателното поле вляво от Никитай Хайкин. Зад топката застана Греъм Кери, който стреля много опасно с левия крак, но руският вратар на Будьо спаси тима си от сигурен гол.

Малко след изтичането на 10 минути на Националния стадион „Васил Левски“ Георги Йомов бе изведен сам по десния фланг, но Фредерик Бьоркан изчисти в ъглов удар, след който не се стигна до нищо по-опасно за Хайкин. 

След това Баи проби по лявото крило и пусна към Кайседо, но еквадорецът бе притиснат от противников футболист и не успя да стреля силно. Будьо отговори с удар на Ерик Ботием, който бе блокиран от защитник в червено. Въпреки това положение, норвежците като цяло бяха притискани в своята половина и ЦСКА осъществяваше повече атаки.
В 19-ата минута Будьо спечели първия си корнер в мача, като капитанът Патрик Берг центрира, но не последва удар. При ситуацията Жорди Кайседо се струпули на терена и се наложи влизане на медицинския щаб на ЦСКА на терена.

Половин час след началото на мача норвежците имаха шанс да центрират от пряк свободен удар в наказателното поле на Бусато. Последва центриране след което играч в жълто стреля неточно с глава, последва рикошет, но Бусато се намеси добре.Пет минути преди края на полувремето Бьоркан центрира добре отляво, Матей не се намеси добре с глава и топката стигна до Солбакен, чиито удар от воле бе много неточен.

Второто полувреме започна в добро темпо, като двата тима с впуснаха в битка на терена още от самото начало. В 48-ата минута ЦСКА стигна до ъглов удар вляво от вратата на Хайкинен, след като Йомов проби доре по десния фланг. След центрирането на Кери, капитанът Матей отигра с глава, но много неточно.

Така в 59-ата минута Будьо принуди Густаво Бусато да спасява с крак удар на Солбакен, който бе изведен в коридор зад гърба на защитниците на ЦСКА. След брилянтното спасяване бразилецът получи болки в крака, но лекарския щаб на „червените“ констатира, че проблемът не е сериозен.

В ответната атака Йомов финтира левия бек на Будьо, но след центрирането му в наказателното поле бе маркиран фал на Баи срещу Сампстед. Веднага след това Кери проби през центъра, но ударът му от повече от 20 метра мина високо над напречната греда на Хайкинен.

Последваха по-силни минути за Будьо/Глимт, който получи право да изпълни ъглов удар в 65-ата минута, но центрирането на Берг не бе добро и хората на Стойчо Младенов се справиха добре. Минута по-късно Солбакен финтира Мазику и стреля опасно с левия крак, но Йомов изби от голинията.

Две минути по-късно ЦСКА направи опасна атака, при която топката стигна до Мухар, но ударът му от около 25 метра бе много неточен. Четири минути преди края ЦСКА имаше златен шанс да победи, но след центриране на Жеферсон и удар с глава на Кайседо, Хайки спаси с една ръка!

В самия край пък Бодьо/Глимт стигна до гол във вратата на Бусато, но той беше отменен заради фаул в атака на футболиста в жълто. Така ЦСКА взе първата си точка в групата и излезе трети пред Зоря, който е без спечелен пункт. Лидер е Рома със шест пред Бодьо/Глимт с 4.
 

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЦСКА:
Бусато, Турицов, Лам, Матей, Мазику, Йомов, Мухар, Жеферсон, Баи, Кери, Кайседо

Бодо/Глимт: Хайкин, Сампстед, Лоде, Хойбратен, Бьоркан, Салтнеш, Берг, Фет, Пелегриньо, Саибакен, Ботейм

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.