Пропускане към основното съдържание

ФУТБОЛНА ДРАМА: Лудогорец отстрани Олимпиакос

Лудогорец отстрани Олимпиакос в третия квалификационен кръг на Шампионската лига след победа с 6:3 след изпълнения на дузпи в Разград. В редовното време двата тима завършиха наравно 2:2, а първият мач в Гърция завърши 1:1.


В 31-ата минута Ян М'Вила даде аванс на гърците. В 48-ата минута Рубен Семедо си заби автогол, за да изравни резултата в Разград. В 57-ата минута Лудогорец обърна резултата в своя полза, след като Сотириу бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Десподов. Десет минути след това Ел Араби отново възстанови равенството с гол от спорна дузпа. В 86-ата минута гръцкият тим остана с човек по-малко, след като Ба бе изгонен за втори жълт картон.

Победителят от двойката ще се изправи срещу победителят от срещите между Рейнджърс и Малмьо в битка за влизане в групите на Шампионска лига. Загубилият пък ще играе срещу победителя от двубоите между Слован Братислава, където играе Васил Божиков и Линкълн Ред Импс в плейоф за групите на Лига Европа. В началните минути Лудогорец се опита да наложи темпото на игра. В В 5-ата минута обаче Антон Недялков допусна грешка, която доведе до възможност за гостите от Гърция, но Са успя да блокира изстрела на Масурас. Две минути след това стражът на Олимпиакос Костас Цолаки сбърка при играта си с крака, но топката стигна до защитник на гърците и Сотириу не успя да играе с нея. В 9-ата минута Антон Недялков центрира в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник, който да успее да застраши вратата на Цолакис.

В 16-ата минута гостите от Гърция тръгнаха на контраатака, която обаче завърши с вдигнат флаг за засада. В 18-ата минута Каули получи от Антон Недялков на дъгата на наказателното поле, обърна се и стреля, но топката мина покрай вратата на Цолакис. При следващата си атака Лудогорец стигна до нов удар към вратата на гостите, но този път Жордан Икоко пък стреля над нея.

В 29-ата минута Олимпиакос стигна до първото си по-опасно положение, след като Ел-Араби стреля покрай вратата на Кахлина. Съдията отсъди корнер, при който Кахлина излезе лошо, но за негово щастие не се стигна до гол във вратата му.

В 31-ата минута гостите успяха да открият резултата след грешка при изнасянето на топката от страна на разградчани. Масурас центрира към Ян М'Вила, който матира Кахлина с удар от въздуха, за да даде аванс на своя тим. 


Две минути след попадението на гръцкия гранд "орлите" стигнаха до пряк свободен удар, изпълнен от Каули, но последвалият удар на Десподов мина покрай вратата. В 37-ата минута Десподов напредна с топка в крака и подаде към Сотириу в наказателното поле, който обаче не вкара, а поиска дузпа, каквато главният рефер изобщо нямаше намерение да отсъди. Секунди след това отново Десподов подаде към Клод Гонсалвеш, но той стреля право в тялото на играч на гърците, а след това Недялков опита шут по земя, а Цолакис улови без проблем.

В 42-ата минута Десподов получи дълъг пас, но преди да успее да стреля топката му бе отнета, което доведе до съмнения за дузпа, но съдията отново излезе безмълвен.

Малко преди края на полувремето част от прожекторите на "Хювефарма Арена" спряха да работят, а над Разград започна да се излива силен дъжд.

Втората част започна без промени в двата състава.


В 48-ата минута Лудогорец се върна в двубоя. Стефан Баджи центрира в наказателното поле, Сотириу свали топката с глава, а Рубен Семедо я насочи в собствената си врата за 1:1.

Четири минути след това Икоко центрира към Сотириу, но кипърецът не успя да отиграе добре с глава. След това последва опасна атака за Олимпиакос, която за щастие на разградчани завърши с топка в ръцете на Кахлина. 


В 56-ата минута съдията Орел свири дузпа за Лудогорец, след като Танасис Андруцос повали Кирил Десподов в наказателното поле. Зад топката, за да изпълни наказателния удар, застана Пиерос Сотириу, който с удар в долния десен ъгъл даде преднина на домакините.

В 62-ата минута след изчистване на Клод Гонсалвеш главният съдия отсъди корнер, но след това промени решението си без в двубоя да има ВАР и посочи бялата точка, което шокира всички играчи на разградчани. Зад топката застана Ел Араби. Преди той да изпълни наказателния удар обаче гърците решиха да правят смяна, като в игра влезе Валбуена на мястото на Мариус Врусай. След това Орел Гринфелд даде жълт картон на Вердон, а след това и червен, но футболистът на Лудогорец нямаше друг жълт картон преди това. Объркването още повече забави изпълнението на дузпата, след като изгонването на Вердон трябваше да бъде отменено.  В крайна сметка Ел Араби вкара топката във вратата на Кахлина. 


В 74-ата минута Сотириу стреля, но Цолакис отрази с крак, а при добавката Десподов прати топката покрай вратата. Три минути след това Десподов центрира към Сотириу, но Ба изби в корнер. След него стражът на Олимпиакос увисна, а съдията свири нарушение в атака. При следващата атака Десподов стреля силно към близкия ъгъл, но Цолакис успя да избие. В 81-ата минута Масурас стреля от голяма дистанция, но Кахлина успя да избие в корнер. В последните минути на двубоя атаките пред двете врати следваха една след друга.

В 86-ата минута Ба бе изгонен от игра, след като получи втория си жълт картон в двубоя за нарушение срещу Десподов.

В последните минути на редовното време Лудогорец натисна съперника си, но не успя да стигне до попадение, което да ги отърве от продълженията в Разград.

За началото на продълженията Педро Мартинс извади от игра М'Вила и вкара Пиер Малонг, а четири минути след това Дамбраускас направи втората си промяна в двубоя. Жозуе Са отстъпи мястото си на Дориан Ротариу.

В 98-ата минута Алекс Сантана стреля от дистан[ия, но над вратата на Цолакис. Малко след това Сантана отново стреля от дистанция, но пак неточно. В 102-ата минута Каули подаде към Сантана, който обаче с глава прати топката право в ръцете на гръцкия страж на гостите. Четири минути след това Десподов центрира в наказателното поле, но Андруцос изчисти.

В 116-ата минута Доминик Янков центрира на втора греда, но Семедо изчисти с глава. Секунди след това Янков стреля над вратата, а след това се видя, че българският национал е бил в засада.

СЪСТАВИТЕ:

Лудогорец: 71. Кристиан Кахлина, 22. Джордан Икоко (105' 4. Сисиньо), 30. Игор Пластун, 24. Оливие Вердон, 3. Антон Недялков, 25. Стефан Баджи (88' 7. Алекс Сантана), 32. Жозуе Са (94' 29. Дорин Ротариу), 8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу, 95. Каули Оливейра (105' 64. Доминик Янков)

Резерви: 1. Серджио Падт, 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 7. Алекс Сантана, 10. Елвис Ману, 13. Мавис Чибота, 29. Дорин Ротариу, 64. Доминик Янков, 88. Вандерсон

Старши треньор: Валдас Дамбраускас

Олимпиакос: 88. Костас Цолакис, 45. Олег Рябчук, 24. Усейну Ба, 3. Рубен Семедо, 14. Танасис Андруцос, 4. Мохамед Камара, 5. Андреас Бухалакис (54' 15. Сократис Папастатопулос), 6. Ян М'Вила (91' 18. Пиер Малонг), 19. Йоргос Масурас (88' 66. Папе Сисе), 11. Юсеф Ел-Араби (105' 9. Ахмед Хасан), 17. Мариус Врусай (65' 28. Матийо Валбуена)

Резерви: 1. Томаш Вацлик, 7. Енри Онуекуру, 9. Ахмед Хасан, 15. Сократис Папастатопулос, 18. Пиер Малонг, 22. Агуибу Камара, 25. Светозар Маркович, 27. Кени Лала, 28. Матийо Валбуена, 66. Папе Сисе, 90. Василис Сурлис, 97. Лазар Ранджелович

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.