Пропускане към основното съдържание

ЛЕГЕНДАТА ПРОДЪЛЖАВА!!! ЦСКА пак е в групите в Европа

ЦСКА го направи! "Армейците" елиминираха Виктория Пилзен в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите след като победиха с 3:0 на "Васил Левски".

"Червените" имаха нужда от продължения, след като редовното време завърши при 2:0 за тях, което заличи пасива им от първия мач в Чехия преди седмица.

В добавените 30 минути ЦСКА остана и с човек по-малко след червен картон на Жорди Кайседо, но големият герой бе Юрген Матай с попадение в 119-та минута!

Домакините започнаха изнесени в предни позиции и пробваха от самото начало да притиснат съперника си в собствената му половина. Първата голова възможност обаче се откри пред Виктория Пилзен още в 4-ата минута при контраатака. Томас Чори се изплъзна зад защитата на ЦСКА. Той надбяга Валентин Антов и се озова очи в очи с Густаво Бусато. Стражът на ЦСКА обаче излезе напред, скъси ъгъла и отрази удара.



Две минути по-късно ЦСКА оползотвори първата си добра възможност и поведе с 1:0. „Армейците“ организираха качествено нападение с няколко бързи подавания. Тибо Вион изведе Греъм Кери в наказателното поле. Ирландецът успя да отбележи с мощен удар в близкия ъгъл. Алеш Хрушка не бе заел най-добрата позиция и не успя да се намеси подобаващо.

В 11-ата минута Жеферсон отне топката в средата на терена. Кери овладя и пробва късмета си с удар от дистанция, но покрай вратата на Пилзен.

Последва натиск на чехите, които успяха да внесат смут в наказателното поле на ЦСКА с центрирания от статични положения. „Червените“ обаче успяха да се справят, въпреки че демонстрираха известни колебания. Все пак до пряка опасност за вратата на Бусато не се стигна.


Половин час след началото нова контраатака на Виктория Пилзен създаде главоболия за защитата в червен спортен екип. Милан Хавел си освободи пространство за удар и стреля от границата на наказателното поле, но над вратата. В предходното нападение Яник Вилдсхут се измъкна от защитата на гостите, но не успя да овладее висока топка и вратарят Алеш Хрушка се възползва, за да улови.

Пет минути преди почивката топката се озова в мрежата зад Густаво Бусато. Джон Москера проби в наказателното поле и от аутлинията с пас по земя намери Павел Шулц. Полузащитникът вкара, но попадението не бе зачетено, тъй като Москера не успя да задържи топката в очертанията на терена и повторенията потвърдиха този факт.

Втората част започна равностойно, като ЦСКА реши да не предприема излишни рискове от самото ѝ начало. В 50-ата минута Павел Шулц отправи удар за статистиката по посока вратата на Бусато. Стражът на домакините успя да улови без никакви затруднения.

В 55-та минута Георги Йомов намери с мек пас Вилдсхут на далечната греда, той се опита от въздуха да реализира, но топката излетя много встрани. Малко след час игра Георги Йомов пое топката малко след центъра, проби скоростно към наказателното поле и след като влезе в него стреля с десния крак, за да матира Хрушка за 2:0!

В 83-та минута отново Йомов създаде опасно положение, като центрира отлично към Кайседо на границата на вратарското поле, но еквадорецът беше изправарен за малко от Хрушка.

Продълженията на мача преминаха в игра по-скоро пред наказателното поле на ЦСКА, а в 110-та Жорди Кайседо затрудни още повече своя тим, след като направи по-грубо нарушение около центъра и получи втори жълт картон, оставяйки тима си с 10 души за последните минути.

Минута преди края на продължението ЦСКА нанесе своя решителен удар! След изпълнение на пряк-свободен удар близо до корнера топката бе отклонена на първа греда, а на далечната Юрген Матай я засече от няколко метра за 3:0 и прати трибуните в екстаз!

Така ЦСКА влетя в групите на Лигата на конференциите с общ резултат 3:2 и заедно с Лудогорец, който ще е в Лига Европа ще представляват България в европейските клубни турнири наесен.


ЦСКА - Виктория Пилзен 3:0
1:0 Греъм Кери 7 мин.
2:0 Георги Йомов 63 мин.

3:0 Юрген Матай 119 мин.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато – Турицов, Антов /к/, Матей, Мазику – Вион, Жеферсон, Кери – Йомов, Кайседо, Вилдсхут

Виктория Пилзен: Хрушка – Хавел, Перница /к/, Каша, Резник – Йаношек – Москера, Буча, Сулч, Ба Луа - Хори
 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.